A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Milyen ételeket és italokat fogyasszunk újévkor?

VV
2021.12.30 10:00
Milyen ételeket és italokat fogyasszunk újévkor?

Manapság egyre jobban háttérbe szorulnak a régebbi idők babonái, ám az év egyes részeivel kapcsolatban, szerencsére még mindig tartjuk a hagyományokat. A szilveszter és az újév tipikusan az a két nap, amelynek kapcsán rengeteg hiedelem van, amik a mai napig fennmaradtak. Az év elbúcsúztatása, illetve az új esztendőre való felkészülés nagyon fontos esemény, hiszen lényeges, hogy a következő időszak is kellemesen és sikeresen teljen.

Lássuk, hogy milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztani az év első napján!

Újévi szokások

Amikor egy új esztendőbe lépünk, fontos azt előkészíteni, hogy ne legyen gond a pénzügyekkel, a bőséggel, de tulajdonképpen semmivel kapcsolatban. Minden kultúrának megvannak a szerencsehozó ételei és italai, amikből a hagyományos újévi fogások készülnek. A Vacu Vin webáruházában kapható minőségi konyhai kellékeknek köszönhetően, ezeket pillanatok alatt el lehet készíteni, majd pedig stílusosan lehet azokat tálalni. De mit ajánlott tálalni ebben az időszakban?

Malacsült

Rengeteg helyen ünneplik a szilvesztert és az újévet sertéshússal készült finomságokkal. Ennek a fő oka, hogy a malac az orrával kitúrja a szerencsét. Mi magyarok virsli, illetve sült formájában szolgáljuk fel az állatot, amihez mustárt, kenyeret és egyéb kencéket is hozzáteszünk Ehhez nyújt segítséget a kenyértartó és szósz tálaló, amivel stílusosan tálalható a frissen sült kenyér, ráadásul a bambusz vágódeszkán könnyedén fel is szeletelhető a péktermék. Ami pedig az említett mártásokat illeti, a kerámia tálalóban remekül mutat bármilyen mártás. Ehhez már csak a finom és roppanós virslire, illetve a sütőből melegen elővett malacra van szükség.

Hüvelyesek

A szerencse mellett hangsúlyt kap a pénz is, aminek érdekében a legtöbbet a különböző hüvelyesekkel, főként a lencsével tehetjük. Fontos, hogy sok apró és kerekded alapanyagot használjunk és fogyasszunk ilyenkor, hiszen minél többet eszünk belőle, annál több pénzre tehetünk szert az adott évben. Nálunk a legtöbben főzelék és leves formájában tálalják az ételt, de sokan készítenek lencséből salátát, illetve köretet egyaránt.

A tálaló szettnek köszönhetően azonban pillanatok alatt, ízlésesen és elegánsan szolgálható fel bármilyen formában ez az élelmiszer. Amennyiben tehát sokan fordulnak meg Önnél ebédre vagy vacsorára, akkor jó szolgálatot tehet ez a hat darabos kivitel, amely megold mindenféle tálalási problémát. A prémium konyhai kiegészítő remek választás, hiszen azt a későbbiekben, a családi eseményeken is használatba tudja venni. Az egymásba illeszthető kisebb, illetve nagyobb edényeknek hála, az újévi asztal is sokkal igényesebben fest majd.

Pezsgő

Talán az Ön számára nem lesz meglepő, hogy a legtöbbet fogyasztott ital ebben az időszakban a buborékos alkohol. A Vacu Vin pezsgős kiegészítői lehetőséget adnak arra, hogy pillanatok alatt, minőségi, és megfelelő hőmérsékletű italt szolgáljon fel. A pezsgőhűtő mandzsetta segítségével akár tizenöt perc alatt lehűthető az üveg, így ez a feladat akár az utolsó percekben sem lesz késő. Amennyiben pedig nem fogyna el azonnal, a pezsgősüveg záró és kiöntőnek köszönhetően, az alkohol, még napokig fogyasztható lesz.

Mi az, ami semmiképpen ne kerüljön az asztalra?

Két dolog van, amit ilyenkor nem szabad fogyasztani. Az egyik a baromfi, a másik pedig a hal. Előbbi ugyanis szétkaparja a szerencsét, amely ezáltal egész évben elkerüli majd Önt. A hallal pedig elúszik a szerencse, ráadásul mivel a teste nehezen megfogható, így a hagyomány szerint a siker és az eredmény folyamatosan kicsúszik majd a kezéből az év során. Egyes babonák szerint azonban a sok pikkely a gazdagságot eredményez. Mindenki döntse el maga, hogy minek és hogyan hisz, ezek alapján fogyasszon finomságokat szilveszterkor és újév napján.

Amit viszont semmiképpen nem érdemes elfelejteni, hogy december 31-én este mindenképpen hagyni kell valamennyi ételt a hűtőben, hiszen az új esztendőt nem kezdhetjük úgy, hogy nincs mit enni.