A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Szűrés
Termék státusza
Anyag
Szín
Kategória (Alkategória)
Logózható
Funkciója

Bor hűtés

A borfogyasztás nem szezonális, hiszen a bor minden évszakban kiváló élvezeti cikk. Akár ünnepi alkalommal, akár egy nehéz nap levezetéseként, szívesen fogyasztják a Föld szinte minden pontján. Minden esetben egy összetevő nagyon fontos: a megfelelő hőmérséklet. 


15termék 115
15termék 115

Nyáron kifejezetten a jól behűtött borokat keressük, hiszen hűsítenek, jól esnek a tikkasztó hőségben. Arról nem is beszélve, hogy az ízek harmóniája így érezhető igazán. Az élénk habzóborokat, a friss fehéreket és laza rozékat szigorúan jéghidegen fogyasszuk, míg a testes vöröseket, vagy a hordóban érlelt fehérborokat enyhén hűtve.Hogy mindez megvalósuljon, megfelelő eszközre van szükségünk.

A VacuVin ezért termékeinek repertoárjába helyezte borhűtői széles választékát, hogy elérhetővé tegye az Ön számára is a borfogyasztás valódi és egyedi élményét!

Biztosan Önnel is előfordult már, hogy vásárolt egy minőségi bort otthonra, majd a hazavitelt követően, egyszerűen csak bedobta a hűtőbe és megfeledkezett róla. De talán olyan is volt már, hogy váratlan vendégek érkeztek és nem volt behűtve semmilyen alkoholos ital. A Vacu Vin borhűtőivel azonban mindezt könnyedén megoldhatja. Nálunk számos féle és fajta termék közül választhatja ki azt a változatot, amelyik legjobban passzol az otthona, illetve az esemény stílusához. 

A megfelelő hőmérsékletű bor

A megveszi, majd a hűtőbe teszi és csak később bontja fel az italt, csak akkor lesz működő dolog, ha a hűtés előtt a bor minimum egy napot vízszintesben pihen. Az alkohol számára rendkívül fontos, hogy hűvösebb helyen, napténytől távol tartva tartsa azt. A prémium borászati kiegészítők segítségével azonban végre megszabadulhat attól a fejtöréstől, hogy miként tudja megfelelő hőmérsékleten felszolgálni a szeszt. 

Például a könnyű fehér és rosé változatok esetében a legjobb, ha 11-12 fokon tartja azokat, ezt hűtőszekrényben 1,5-2 óra alatt érheti el. Ami pedig a vörösborokat illeti, általában az alkoholtartalmat kell figyelembe venni, de általánosságban elmondható, hogy 17-18 fokra van szükségük. Még ehhez is minimum 30 perc kell a hűtőben, de talán mondani sem kell, hogy egy váratlan vendég esetén mindezt nem engedheti meg magában. Gyorsan kell cselekedni, amihez remek segítséget nyújt a Vacu Vin minőségi borhűtője, amivel elegendő 15 perc és máris tökéletes hőmérsékletet érhet el. 

Mire figyeljen a bor hűtése során?

Amikor a bort hűti be, vegye figyelembe, hogy az esetleges túlhűtés könnyen elveheti a fehérborok valódi ízét. Hasonló igaz a vörösborra is, hiszen ez abban az esetleg nyesnek tűnhet az ital. Gondoljon arra is, hogy az átlagos hőmérséklet, ami a lakásban uralkodik, az évszakok múlásával, illetve a légkondícionáló használatával együtt változik meg. Amennyiben pedig magasabb alkoholtartalmú bort szolgálna fel, erősebb hűtéssel sokkal kellemesebbé teheti annak ízvilágát. A minőségi borozás titka tehát mindenképpen a megfelelő hőmérsékletű ital. 

A borhűtők kínálata

A borfogyasztás nem egy szezonális dolog, hiszen biztosan Ön is szívesen fogyasztja őket télen és nyáron egyaránt. Mindegy, hogy milyen évszak van, mindenképpen kelleni fog pár prémium konyhai kiegészítő, amivel elegánsan szolgálhatja fel kedvenc italát. 

Amikor váratlan vendégek érkeznek, esetleg az utolsó pillanatban jut eszébe, hogy töltene egy pohár vörösbort a vacsorához, akkor mentőövet jelent a webáruházunk bor és pezsgőhűtő mandzsetta szettje. Amennyiben pedig egy ennél is elegánsabb, ámde egy modern és letisztult kiegészítőre vágyik, akkor az elegant fekete kivitel szintén remek lehetőséget ad arra, hogy kellemes élményben részesíthesse a vendégeket. Ha pedig rugalmas típusra van szüksége, akkor az ezüst borhűtő mandzsetta lesz a megfelelő választás, hiszen ez szinte ráolvad az üvegre, így teljes mértékben befedi azt. 

Nézzen körbe a Vacu Vin webáruházban még ma, és válassza ki a széles repertoárunkból a szükséges borászati kiegészítőket, amik segítségével feledhetetlen estében lehet része.