A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

4 ok a minőségi borozásra

VV
2022.02.23 10:00
4 ok a minőségi borozásra

Még csak ismerkedik a borok világával? Szeretne egy kis inspirációt gyűjteni az italokkal és azok fogyasztásával kapcsolatban? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár okot, amely miatt megér egy misét a minőségi borozás. A prémium borászati kiegészítők segítségével akár otthon is nyugodtan kipróbálhatja azokat, megismerheti ezt a kultúrát. Lássuk tehát, miért éri meg mindez!

Minőségi borozás otthoni körülmények között!

A magyar borok nem véletlenül örvendenek akkora sikernek. Nemcsak az ízük, hanem az illatuk és az aromájuk sem hasonlítható semmihez. Manapság a borkultúra hatalmas fejlődésen megy át, köszönhetően az egyre több helyen kapható minőségi borászati kiegészítőknek. Ezek segítségével akár otthon is fogyaszthatunk gasztronómiai különlegességeket. Nem véletlen, hogy egyre több pincészet tűnik fel, ezáltal egyre többen ismerkedhetnek meg a hazai italok különleges világával. Már csak az a kérdés, hogy miért is jó ez nekünk?

Okok, amik miatt megéri egy szinttel feljebb lépni

Van pár indok, ami miatt megéri kipróbálni a magyar vörös-, vagy fehérbort, estleg egy finom rozét. 

1. Ok: A társaság

Az egyik ilyen a társaság, amely nem véletlen, hiszen sok esetben ez egy élmény, amelyből semmi esetre sem hagyhatjuk ki a többieket. Ehhez mindössze prémium borhűtésre szolgáló eszközökre van szükség, amiknek köszönhetően még a váratlan vendégeket is meglephetjük egy pohár minőségi itallal. A bor és pezsgőhűtő mandzsetta szett segítségével ugyanis akár 15 perc alatt lehűthetjük a kedvenc borunkat, amit aztán a szeretteinkkel és a barátainkkal is megoszthatunk. 

Nincs annál jobb érzés, amikor előkerül egy finom palack, amit másokkal elfogyasztva elbeszélgethetünk az élet nagy dolgairól. Jó szolgálatot tehetnek továbbá egy ízletes vacsora mellé, de nyugodtan rendezhetünk akár egy kisebb borkóstolót is a baráti társaság számára. Ehhez érdemes beszerezni egy prémium dugóhúzót, amivel az üveget pillanatok alatt megszabadíthatjuk a dugójától. A rendkívül elegáns és igényes megjelenésű 2 lépcsős fekete pincér dugóhúzó minden háztartásban hasznos konyhai kiegészítő lehet. Ezáltal sokkal egyszerűbben és gyorsabban szolgálhatjuk fel a többiek számára azt a bizonyos Tokaji Aszút.

2. Ok: Komplex élmény szerzése

A borozás sokak számára annyit jelent, hogy megisszák a pohár tartalmát és kész. Azonban ez nemcsak ennyit takar, hiszen a minőségi borozás célja nem ilyen egyszerű. A kultúrát nem ismerhetjük meg azáltal, hogy elfogyasztunk egy szupermarketben megvásárolt változatot. A bort élvezni kell. Érdemes megvizsgálni annak színét, az illatát, illetve az íze sem utolsó szempont. Az élményért pedig a stílusos felszolgálás felel, amihez mindenképpen hozzátartoznak a borkiöntők és a levegőztetők.

A 2 darabos Crystal változat segítségével például elfelejthetjük a palackról lecsöppenő folyadékot, ezáltal sem a terítőt, sem pedig saját magunkat nem kenjük össze. A kiöntőnek hála, a gyűjtő felfogja a lefolyó cseppeket, amiket aztán visszajuttat a palackba.

3. Ok: Egy új világ megismerése

A borok világa rendkívül összetett és különleges, hiszen a sokszínűsége nem ismer szinte semmilyen határt. Amennyi borvidék, annyi íz, illat, aroma, és sajátosság. Ez tulajdonképpen egy utazás az örök kalandorok számára, ami sosem ér véget, hiszen mindig tud újat mutatni.

Idővel képesek lehetünk megállapítani, hogy mennyi arca is van egy palacknak, attól függően, hogy mikor nyitjuk azt ki, illetve, hogy milyen étel társaságában szolgáljuk fel. Nem gond az sem, ha egyszerre nem fogy el, hiszen a Vacu Vin vákuumpumpák és vákuumdugók segítségével akár további tíz napig megőrizhetjük a bor aromáját és ízét.

4. Ok: A minőségi borozás egészségügyi hatásai

Semmiképpen nem mehetünk el szó nélkül a minőségi borozás kapcsán az egészségügyi hatások mellett sem. Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a mérséklet italozás - főként a vörösbor - pozitív hatással van a testünkre és a lelkünkre.

Nemcsak vitaminokat, hanem jótékony anyagokat is tartalmaz, amelyek segítenek a szív- és az érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében. Nem utolsó sorban pedig képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Sok kutatás ráadásul azt is bebizonyította, hogy akik mérsékletesen, ámde isznak minőségi bort, azok akár 10 évvel tovább élhetnek.

A javasolt napi mennyiség a hölgyek esetében 1-2 dl, míg a férfiaknál ez 2-3 dl.

Érdemes tehát kicsit jobban megismerkedni, a minőségi borkultúrával. Legyen szó otthon tartott borkóstolóról, esetleg egy finom vacsorához fogyasztott változatról egyaránt. A legtöbb jó helyről származó ital jótékonyan hathat a szervezetünkre.