A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Minden, amire az otthoni borozáshoz szükség van

VV
2021.10.11 10:00
Minden, amire az otthoni borozáshoz szükség van

Sokszor elgondolkodott már azon, hogy otthoni borkóstolásba fogna? Egy ilyen eseményt nemcsak egyedül vihetünk véghez, hiszen akkor lesz igazán nagy élmény, ha egy nagyobb baráti társaságot is meg tud invitálni. Persze előfordulhat, hogy a párjával fogyasztana el egy pohár minőségi Irsai Olivér fajtát, ehhez azonban szükség van pár boros eszközre, amivel mindez megvalósítható. 

Cikkünkben részletesebben kifejtjük, hogy mit érdemes beszereznie egy otthoni italozáshoz. 

Miért jó a mértékletes otthoni borozás?

Ha Ön is sokszor hallotta már, hogy az alkohol nem túl egészséges, akkor egy idő után már biztosan csak egy sóhajtást enged meg magának. Nem is csoda, hiszen a mértékletes otthoni borozás sok esetben jótékony hatással lehet az ember egészségére. Egy karakteres bor magasabb szintre emelheti a családi és baráti beszélgetéseket, de kellemesebbé tehet még egy egyszerű romantikus vacsorát is a párjával. Az alkohol bizonyos mennyiség után ugyanis oldja az esetleges feszültségeket, beszédesebbé teszi az amúgy szótlan személyeket. 

A jótékony hatások kapcsán érdemes kiemelni azt a tényt is, hogy egy pohár száraz vörösbor akár az anyagcserét is fel tudja gyorsítani. Emellett támogatja a salakanyagok távozását a szervezetből, illetve képes megakadályozni a felesleges anyagok érfalakra történő lerakódását. Plusz érv egy pohár jó minőségű bor mellett továbbá, hogy nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, így számos daganatos megbetegedés is megelőzhető vele. 

Az otthoni borozáshoz azonban számos borászati kellékre is szüksége van, főként, ha nagyobb társaságot szeretne vendégül látni. Egy borkóstoló remek lehetőség arra, hogy a rokonok és barátok - illetve természetesen Ön is - egyszerre próbálhassanak ki többféle ízvilágot. Szerezzen be tőlünk borászati kellékeket és kiegészítőket az eseményre.

Rendezzen otthon borkóstolót!

Egy kóstoló rendkívül jó megoldás, ha szeretné összegyűjteni a család, a rokonság és a baráti társaság nagy részét. Ezzel egy nem megszokott élményben részesítheti őket és persze saját magát egyaránt. Ahhoz azonban, hogy igazán jó vendéglátó lehessen, érdemes előre eldönteni a borkóstoló fajtáját, ami lehet egy hagyományos, de akár egy sajttállal tarkított megoldás is. 

Mire van szükség egy otthoni borozáshoz?

Akár borkóstolót rendez, akár a párjával és a családjával fogyasztana el egy kellemes ízvilágú Tokaji Furmintot, néhány borászati kellékre minden esetben szüksége lesz. Az első és legfontosabb, hogy a palackot megfelelő hőmérsékletre hűtse le. Erre remek megoldás az elegant fekete borhűtő, amivel alig tizenöt perc alatt képes elérni a kívánt hőfokot. Nagy előnye, hogy újrahasználható, hiszen a fagyasztóban tárolva bármikor elő tudja venni, ha éppen szüksége van rá. Ezt követően minden esetben ellenőrizze le egy rápattintható borhőmérő segítségével az ital hűvösségét. Az ajánlott tálalási hőmérsékletet a termék hátoldalán láthatja, hogy a kedvenc borát mindig a lehető legjobb időben tudja felszolgálni. Borhűtés könnyedén!

Ide tartozik továbbá a Vacu Vin is webáruházunkban forgalmazott fóliavágó, amelynek segítségével négy körkéssel távolíthatja el a borosüveg fóliáját, mielőtt a dugót kihúzná a helyéről. Utóbbihoz tökéletes megoldás az elegáns fekete twister dugóhúzó, ami egy rendkívül stílusos borászati kellék a mindennapos használatra. Természetesen manapság már számos bornyitó készletet is találhat a piacon, így a szükséges borkiegészítőket akár egyben is beszerezheti. Itt találja a Vacu Vin dugóhúzó kínálatát

Hogyan és mivel lehet elegánsan tálalni a bort?

Ahhoz, hogy a bor felszolgálása csepegésmentes legyen, nem árt hazavinni egy borkiöntőt, aminek segítségével az esetlegesen lefolyó cseppek összegyűjtésre kerülnek és azok visszafolynak a palackba. Ennek az eszköznek az a nagy előnye, hogy a tökéletesen kifejlesztett gumi tömítés szinte bármelyik üvegre remekül passzol. Borkiöntők és levegőztetők.

A másik boros kiegészítő, amin érdemes elgondolkodnia, az egy borlevegőztető, amivel extra oxigén hozzáadásával dúsíthatja az ízeket. Ezzel borkiegészítővel közvetlenül a palackból tudja szellőztetni az italt, illetve a dekantálást is helyettesíteni tudja. Ha valami még izgalmasabbra vágyik, akkor próbálja ki az egyedi dekantáló kancsót

Mit tegyen, ha nem fogyott el a bor?

Biztosan Önnel is előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott meginni egy egész palack bort, még annak ellenére sem, hogy az rendkívül intenzív és karakteres volt. Ha ez már többször megtörtént, akkor jó hír, hogy ma már számos tárolási lehetősége van. Tökéletes kiegészítő ehhez a vákuumpumpa, ami segít lehetővé tenni a megfelelő tárolást és újra italozást. A vákuumpumpa segítségével pillanatok alatt távolíthatja el a palackból a felesleges levegőt. Ezzel lassíthatja az oxidációs folyamatot, így akár 10 nap múlva is ugyanazt a minőséget kóstolhatja, mint a megbontás pillanatában. Az elegáns megoldásnak köszönhetően a palackot akár a konyhapulton is tárolhatja, de igény szerint hűtőbe is teheti azt. 

Ha tehát otthoni borozásba fogna vagy borkóstolót rendezne a rokonok és barátok számára, akkor semmiképpen se feledkezzen meg a borászati kellékekről sem. Ilyen például a záráshoz szükséges vákuumpumpa és vákuumdugó, a borhűtő a megfelelő hőmérséklet eléréséhez, illetve természetesen a borlevegőztető egyaránt. Bármire is van szüksége a Vacu Vin webáruházunkban szinte bármit megtalálhat.

Az összes borászati kiegészítő itt találja!