A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Báreszközök: mi kellhet az otthoni keveréshez?

2022.06.15 10:00
Báreszközök: mi kellhet az otthoni keveréshez?

Nem csak azoknak van szükségük báreszközökre, akik profi bármixerek, hiszen szinte minden esetben kellenek az otthoni koktélokhoz is azok a bizonyos kiegészítők. A koktélos kellékekkel bármit keverhetünk, legyen szó hagyományos italokról, esetleg különleges változatokról egyaránt. Amire a leggyakrabban szükség van az a shaker és a muddler aprító, de lássuk, mit érdemes még tartani a konyhában!  

A legszükségesebb báreszközök 

Amennyiben gyakran készít koktélokat otthon, mindenképpen jó beszerezni az alapvető kellékeket. Ezek használatával ugyanis jóval egyszerűbb és kényelmesebb lesz a házi keverés. A koktélos kellékekkel igazán egyedivé és felszerelté varázsolhatja a lakást, így olyan italokat gyárthat, amiket még a profi bármixerek is megemlegetnek. 

Shaker 

Az egyik legfontosabb eszköz a minőségi shaker, amely nélkül mondhatni lehetetlen igazán finom és ízletes frissítőt megalkotni. A két legismertebb típus a Boston és a Manhattan változat. Míg előbbihez üvegpohár is tartozik, addig utóbbi három részből áll. A Bostonról érdemes még tudni, hogy ennél az alapanyagokat a shakerbe kell önteni, majd azt az üvegpohárral lezárni, összerázni, utána mehet is a töltés. 

Ezzel szemben a Manhatten verzió shaker aljból, középső részből és egy kupakból áll. Itt az összetevőket az alsó részbe szükséges tölteni, lezárni és jól összerázni. Középen egy szűrő található, így semmi felesleg nem megy át az italba. Ahogy a Vacu Vin konyhai kelléke, úgy a legtöbb eszköz rozsdamentes acélból készül, így könnyen tisztíthatóak.  

Bárkanál 

Gondolhatnánk apróságnak, azonban egy prémium bárkanál is rengeteg segíthet egy igazán frissítő koktél elkészítésében. A keverésre és rétegek megalkotására alkalmas inox kivitel egy nagyon hasznos koktél kiegészítő. A hosszú nyelének köszönhetően szinte bármilyen long drink pohárhoz használható, akár otthoni italozás esetében is. Így végre házi körülmények között élvezheti kedvenc keverékét, legyen szó bármilyen egyedi, korábban bárban fogyasztott keverékről.  

Muddler aprító 

Ahhoz, hogy a minden megfelelően össze tudjon mixelni, szüksége lesz egy muddler aprítóra, amivel gyümölcsöket, zöldségeket tud összetörni, ennek köszönhetően kinyerheti azokból a rostokat. A legtöbb esetben a Mojitók és a Caipirinhák készítésénél szokták használni, de sok más citrusfélével kevert italhoz ideális választás lehet. A báreszközzel néhány mozdulattal nyomkodhatja össze a legtöbb rostot, így frissítő aromákat és levet szabadíthat fel belőlük.  

Koktélszűrő 

A koktél spirál szűrő szintén egy olyan kellék, amivel leszűrheti a jeget a shakerből, így elengedhetetlen eleme a Martinik készítésének. Alkalmazása nagyon egyszerű, maga a bárkellék pedig rendkívül praktikus, mivel a keverőpohárra és a shaker aljára is könnyedén rögzíthető. A hobbi bármixerek nélkülözhetetlen kelléke, ugyanis a jég mellett a mentát, a narancsot, a citromot egyaránt kiszűrheti a koktélból az ital kiöntése során.  

Pohárjelölő 

Amennyiben pedig vendégeket vár, nekik szolgálná fel kedvenc keverékét, akkor talán mondani sem kell, mennyire fontos, hogy mindenki megtalálja a saját poharát. Ezt a problémát könnyedén megoldhatja a Vacu Vin pohárjelölője, ami 12 apró figurát tartalmaz. Ezeket ital szélére téve sosem keverednek össze az italok.  

Szükség esetén pedig akár egyben is beszerezheti ezeket a báreszközöket, hiszen a Vacu Vin koktélkészítő szettje tartalmaz mindent, amire az otthoni keveréshez szüksége lehet. A csomagban hét kellék kapott helyet: shaker, spirál szűrő, sima szűrő, dupla italmérce, italkiöntő, koktél kanál és muddler aprító. Ha pedig a jéggel akadna gondja, szerezzen be egy hűtő fémkockát, amit akár többször is fel tud használni az italok készítéséhez.