A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

A bartender szakma rejtelmei

2023.03.01 10:00
A bartender szakma rejtelmei

Van egyáltalán olyan ember a Földön, aki ne szeretné a bárok színpompás italait? A különleges koktélok készítése megtanulható, így akár otthon is készíthet magának saját változatokat. Akit pedig érdekel ez a világ, annak most elárulunk mindent, amit a bartender szakmáról tudni érdemes, valamint kitérünk arra, hogy milyenek a kezdő koktél szettek, amikre a munkavégzéshez szükség lehet.

A bartenderek világa

A bárokban a bárpult a szórakozóhelyek központi rész, ami nem véletlen, hiszen itt találkoznak egymással a bartenderek és a vendégek. A bartendernek mindig meghatározó szerepe van egy vendéglátó egységben, hiszen nélküle szinte lehetetlen a zavartalan működés. Legyen szó egy kisvárosi bárról, esetleg egy fővárosi neves étteremről egyaránt, a bártender a bár ura. 

Amellett, hogy egy külön szakmáról van szó, külön eszközökre is szükségük van, hogy elláthassák a feladataikat. A koktél eszközök, kezdő koktél szettek nélkül ugyanis lehetetlen számukra italokat készíteni. A méréshez, a keveréshez és a felszolgáláshoz is különleges eszközöket kell maguknál tartaniuk, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek. Bár a bartendig sokezer éves múlttal rendelkezik, manapság azért másképpen működik mint akkor.

Az italkészítés tudományát egy tanfolyamon sajátítják el, amit aztán a gyakorlatban is képesek lesznek alkalmazni. A tapasztaltabb szakemberek pedig már saját maguk is készíthetnek különféle változatokat, amik aztán nagy sikert arathatnak az egyes bárokban. Minél kreatívabb egy bartender, annál nagyobb esély van a sikerre. 

Kezdő koktél szettek bartenderek számára

A legjobb természetesen, ha rendelkeznek egy legalább három darabos kezdő koktél szettel. A minőségi bárkellékeknek hála szinte bármilyen ital kikeverhető. Az összeállítás tartalmaz egy shaker inoxot, egy koktél muddler aprítót, valamint egy dupla italmércét. A termékek előnye, hogy fémből, acélból, valamint szilikonból és gumiból készültek, így amellett, hogy modern és stílusos külsővel rendelkeznek, tartós választásnak is bizonyulnak. Bármely bárban, esetleg otthonban megállják a helyüket.

Ami pedig a hét darabos koktél szettet illeti, az előző került kiegészítésre további négy termékkel. Egy tapasztalt bartender számára ez már elengedhetetlen, hogy igényes munkát tudjon végezni. A kiváló anyagfelhasználással készült fémes szürke és fekete színeknek köszönhetően dizájnos bárkellékek lehetnek azok az eszközök, amik ebben a szettben megtalálhatóak. 

Az összeállítás tartalmazza az előbb már említett koktél shaker inoxot, az italmércét, valamint a muddler aprítót. Emellé tartozik még egy spirál szűrő, egy szűrő, egy italkiöntő, illetve egy koktél kanál a keveréshez.

Mire van még szüksége egy bartendernek?

Ne feledkezzünk meg továbbá a Vacu Vin webáruházunkban is kapható hűtő fémkockáról, amely szintén a tökéletes eredmény elengedhetetlen kelléke. Ez a bárkellék pillanatok alatt hűti le a vendég kedvenc italát, mindezt anélkül teszi, hogy azt vízzel lenne felhígítva. A szetthez egy mutatós tok is tartozik, amiben kényelmesen lehet tárolni és a fagyasztóba tenni, amikor éppen nincsen rá szükség. A kockák rozsdamentes acélból készülnek, így szinte végtelen ideig használhatóak. 

Egy bartender számára tehát elengedhetetlen a tapasztalat, a kreativitás, valamint jó pár eszköz, amely nélkül lehetetlen számára különleges koktélokat keverni a vendégek számára. A kezdő koktél szettek remek megoldásnak bizonyulnak azok számára, akik még csak most próbálkoznak ezzel a dologgal.