A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Ezekre a boros eszközökre nagy szükség lesz a karácsonyi italozások során

2023.11.15 10:00
Ezekre a boros eszközökre nagy szükség lesz a karácsonyi italozások során

A karácsonyi ünnepek az egész család számára nagy jelentőséggel bírnak, hiszen ilyenkor gyűlik össze a rokonság beszélgetni, valamint enni és inni. Ahhoz azonban, hogy ezek az étkezések zökkenőmentesek legyenek, számtalan konyhai és boros eszközre lesz szükségünk. A felszolgáláshoz, az italozáshoz azonban nemcsak egy minőségi borra és poharakra van szükség, a dolog ennél sokrétűbb. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek azok a borászati kellékek, amelyekre nagy szükség lehet a karácsonyi italozások során. 

Alapvető eszközök, amiknek minden otthonban ott a helyük

Az első és legfontosabb kétségkívül egy minőségi bor, ami lehet vörös, fehér vagy éppen egy jó rozé. Mindenekelőtt tisztában kell lenni a vendégek ízlésével, valamint az elkészült fogások fajtájával. Nem mindegy, hogy mit szolgálunk fel vadhúsokhoz, halakhoz, salátákhoz vagy éppen grillezett ételekhez. 

A másik fontos tényező a boros pohár, amelyek kapcsán különböző típusok közül válogathatunk, mint a vörösboros és a fehérboros poharak. A megfelelő választás segít kihozni a bor legjobb ízjegyeit, így kiélvezhetjük az ital minden aromáját. 

Boros kellékek

Ami a felszolgálás kapcsán szóba jöhet, az egy minőségi dugóhúzó, amivel könnyedén kihúzhatjuk a palack dugóját. Itt is többféle típusról beszélhetünk, beleértve a hagyományos szárnyas, valamint a pincér dugóhúzókat egyaránt. Ez a kétlépcsős változat segít abban, hogy elegánsan és pillanatok alatt kinyithatjuk az üveget a karácsonyi vacsorához. A könnyű kialakítás lehetővé teszi, hogy anélkül bontsuk fel a palackot, hogy erőt kellene kifejtenünk. Mutatós, klasszikus és dizájnos, ráadásul tartalmaz egy beépített fóliavágót és egy parafadugót. 

A másik fontos kiegésző egy borhűtő, hiszen gondoljunk csak bele, hányszor fordult elő, hogy a vendégek váratlanul toppantak be és nem volt behűtve egyetlen palack bor sem. A bor és pezsgőhűtő mandzsetta lehetőséget ad arra, hogy ez többé nem forduljon elő. A mini kivitel gyorsan hűti a bort és a kisebb méretű üvegeket, ráadásul az utolsó pillanatig hidegen tartja azt. A rugalmas kialakításának hála bármilyen palackra ráilleszthető. Ahhoz, hogy mindig rendelkezésre álljon, csupán a fagyasztóban kell azt tárolni.

Vákuumpumpa és dugó

Többször előfordult már Önnel, hogy megbontott egy bort és az nem fogyott el azonnal? Akkor egy vákuumpumpára van szüksége, amelynek köszönhetően akár további tíz napig frissen tarthatja a maradék italt. Végre elfelejtheti a szakszerűtlen és pazarló bor felszolgálást és tárolást. Ezzel a kellékkel egyszerűen és légmentesen zárhatja le az üveget, megőrizheti annak testességét, illatát és ízét, így az élvezeti értéke több, mint egy hétig megmarad. Nem beszélve arról, hogy szép, elegáns, praktikus és hasznos, főleg a karácsonyi időszakban, amikor gyakran toppannak be váratlan vendégek.