A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Étvágygerjesztő koktélok, amik után minden eltűnik az asztalról

2023.08.09 10:00
Étvágygerjesztő koktélok, amik után minden eltűnik az asztalról

Ahogy megjön a meleg, azonnal előkerülnek a grillezős eszközök, a különféle fogások, amelyekhez szükség van egy kis étvágygerjesztésre. Számtalan koktélt ismerünk, amik ilyenkor gyakran előkerülnek, de vajon melyek azok az italok, amik tényleg meghozzák az étvágyat egy grillkolbászhoz, húshoz, esetleg zöldségekhez? 

Ebben a cikkben olyan változatokat mutatunk be, amik után garantáltan nem marad semmi az asztalon. 

Étvágygerjesztő koktélok mindenkinek

Amikor már javában zajlik a nyár, amikor már érezzük, hogy jön az ősz, jön az év grillezős időszaka, akkor bizony gyakrabban előkerülnek a különleges italokat. Éppen ezért ezúttal olyan koktélrecepteket mutatunk be, amelyek biztosan megállják a helyüket egy kerti partin, egy szabadtéri bulin, egy családi ünnepségen. Bár azt gondolhatnánk, hogy egy hideg sör minden esetben megoldást jelenthet, sokan nem kedvelik a buborékos italokat, ilyenkor jöhetnek szóba a hűsítő és étvágygerjesztő koktélok. A koktél szetteknek köszönhetően ma már bárki készíthet otthon különféle változatokat, amelyek megállják a helyüket és még fel is dobják a mulatozást. 

Hideg görögdinnyés koktél

Ebben a koktélban tulajdonképpen minden megvan, amit nyáron szeretünk. Ott van a dinnye édessége az áfonya savanykás íze, valamint a lime-lé, amely ellensúlyozza ezeket, majd jöhet a bodza és a menta, amik ténylegesen megkoronázzák az italt. Nincs más dolgunk, mint a dinnyét még fagyosan a turmixgépbe tesszük, majd addig daráljuk, amíg kásás nem lesz. Ezt követően adjuk hozzá a lime kifacsart levét, az áfonyalevet, valamint a gint és a bodzalikőrt. Keverjük össze, majd töltsük poharakba és mentalevéllel díszítsük.

Ananászos daiquiri

Ki ne szeretné az ananász és a kókusz párosát, ami pillanatok alatt karibi hangulatot varázsol otthonra. Az étvágygerjesztő koktéllal pár korty után a szigetvilágban érezhetjük magunkat, nem beszélve arról, hogy igazán ízletes és frissítő. Nincs más dolgunk, hogy a cukrot és a vizet összefőzzük, 10 perc után pedig lekapcsoljuk és kihűtjük. Ezt követően tisztítsuk meg az ananászt, kockázzuk fel, majd fagyasszuk le. Az összes hozzávalót tegyük egy blenderbe, majd turmixoljuk le. Jéggel töltött pohárban kínáljuk a vendégek számára. Mehet bele egy pohárjelölő, hogy mindenki tudja, melyik az ő saját itala. 

Aperol spritz

Ma már nemcsak az olaszok kedvenc koktélja az aperol spritz, hiszen most már szinte minden országban jelen van és kedvelt italnak számít. Aki azonban igazán autentikus koktélt szeretne, az betartja a 3-2-1 szabályt, tehát 3 rész Prosecco, 2 rész Aperol, valamint 1 rész szóda. A buli kezdetén azonban nyugodtan használhatunk még több szódát, így kevésbé lesz ütős. 

A készítéshez egy lehűtött borospohárra van szükség, aminek kétharmadát teletöltjük jéggel. Erre mehet az Aperolt, a Prosecco, valamint a szóda. Egy bárkanállal elkeverve, illetve 1-2 vékony szelet narancskarikával díszítsük és szolgáljuk fel a vendégek és a családtagok számára.