A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

A jó koktél alapja a jó pohár

2024.04.03 10:00
A jó koktél alapja a jó pohár

A jó koktél alapja szinte minden esetben a minőségi alapanyagokon múlik, emellett nagyon fontos a megfelelő eszközök, a jég, valamint a díszítés használata. A koktél készítés biztosan valamilyen különleges alkalomhoz kötődik, hiszen ritkán szoktunk csak úgy a mindennapokban keverékeket fogyasztani. Egy jó italhoz jó keverőpohárra, jégcsipeszre, valamint shakerre is szükség lesz. De vajon miért? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre kerestük meg a választ.

Mi a jó koktél alapja?

A különleges alkalmak kellő felkészültséget, valamint tökéletességet és precizitást igényelnek. A legtöbb háztartásban van egy jól felszerelt bár vagy konyha, ahol a megfelelő alapanyagokkal isteni koktélokat lehet készíteni. Enélkül ugyanis képtelenség ízletes italokat felszolgálni a vendégek és családtagok számára. Mindenekelőtt azt kell átgondolni, hogy milyen variációkat szeretnénk készíteni, ennek alapján érdemes beszerezni a szükséges alapanyagokat és eszközöket. Mindig gondoljunk arra, hogy milyen különleges alkalomhoz kapcsolódik, de nem mindegy a szezonalitás sem, hiszen egy jó nyári koktél nem biztos, hogy megállja a helyét egy téli eseményen.

Sajnos sem a koktél alapanyagok, sem pedig a koktélos kellékek nem túl olcsóak. A minőségi kivitelek ugyanis rozsdamentes acélból vagy üvegből készülnek, amik így sokáig bírják a rendszeres keverést és használatot. A legtöbb koktél 1-2 tömény kivételével, mint a likőr vagy a keserű, általában gyümölcslevet és koktélszirupot tartalmaz. Amit mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy a koktél fogyasztása csak akkor lesz igazán élvezetes, ha minőségi alapanyagok használunk fel a készítéséhez. Egy rosszabb ital rengeteget ronthat az ízen, de az sem elvetendő szempont, hogy milyen koktélos szetteket használunk a keveréshez.

Mire figyeljünk?

A koktél készítése sosem az alapanyagok kiválasztásával és összekeverésével kezdődik vagy fejeződik be. Lényeges, hogy milyen keverőpoharat, jégcsipeszt, shakert, vagy éppen italmércét alkalmazunk hozzá. A keverőpohár a koktélok stílusos készítéséhez lett kitalálva. A Vacu Vin terméke kíváló minőségű anyagból készült, ezáltal időtálló kivitelről van szó. A mixer koktél üveg pohár japán stílusú, 650 ml ital kimérésére alkalmas. Bárki érezheti magát tőle úgy, mint egy valódi szakember a pult mögött.

A stílusos üvegminta dizájnos, jól mutat minden más koktélos eszköz mellett az otthonunkban. A robosztus kialakításának hála pedig kiváló megoldás a különféle keverékek készítéséhez, amikből esetleg nagyobb mennyiségre van szükség. Egy nem csak pár vendégből álló összejövetelen mindig hasznos, ha nem egyesével gyártjuk le az italokat.

Nem beszélve arról, hogy a keverőpohár kiváló választás akár limonádék, egyéb frissítők készítéséhez, hiszen ebben aztán tényleg bőven elegendő citrusos italt tudunk megkeverni. Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat a keverőpohárba helyezni, majd keverést követően a beépített kifolyón keresztül poharakba tölteni. A legnagyobb előnye, hogy mosogatógépben mosható, így amíg mi isszuk a frissítőt, addig a gép meg is tisztítja helyettünk.

Érdemes mindig az italok receptjei mellett feltüntetett javasolt pohártípust alkalmazni. Amennyiben nincs otthon pont olyan változat, akkor igyekezzünk az ahhoz legjobban hasonlót kiválasztani. Végül pedig ne felejtsük el feldobni a koktélt valamilyen apró kis díszítéssel, gyümölccsel vagy fűszernövénnyel. A legszebb dekorációk mindig a pohár szélén elhelyezett gyümölcskarikák.