A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Koktélfogyasztási kultúra Magyarországon

2022.03.16 10:00
Koktélfogyasztási kultúra Magyarországon

Hazánkban is elterjedtek a különféle ízletes koktélok, amiket bizony előszeretettel fogyasztunk. Több kutatást végeztek arról, hogy melyek a legkedveltebbek, mik azok, amiket a legtöbben már kipróbáltak. A válaszokból rengeteg dolgot megtudhattunk a koktélfogyasztási kultúráról, amit ebben a cikkben most meg is osztunk.

Lássuk tehát, hogy mik a legnépszerűbb változatok idehaza!A koktélfogyasztási kedv Magyarországon

Jelenleg kétségkívül az egyik legtöbbet kért ital a Pina Colada. Gondolhatjuk, hogy a vodka alapú koktélok vezetik a rangsort, azonban pár éve már nem ezek a változatok a legkedveltebb keverékek.

2005-ben például a legtöbbet fogyasztott a Sex on the Beach volt, amit a Gin Tonic, illetve a Bloody Mary követett. Csak ez után következett a Pina Colada, ami az évek alatt, láthatóan egyre népszerűbb lett a fiatalok körében. A sorrend tehát változott, a vezetést átvette ez a trópusi finomság, amely megelőzte a Mojitot és a Bloody Maryt egyaránt. Az első ötbe még a Cuba Libre fért be, ami szintén évről-évre egyre előkelőbb helyen zár hazánkban. 

A felsorolásból tehát jól látszik, hogy a vodka alapú keverékek már a múltnak számítanak, hiszen már sokkal többen fogyasztanak rum alapú koktélokat. Ezeket akár Ön is elkészítheti otthon, hiszen a minőségi koktélos kiegészítőknek hála, pillanatok alatt keverhet magának és a család számára ízletes és pikáns italokat. 

Milyen jelenleg a magyar koktélkultúra?

Az említett kutatás azt is bizonyítja, hogy a hazai koktélkultúra teljes mértékben kiforrott, hiszen a megkérdezettek több mint felének van kedvenc keveréke. Jó jel továbbá az is, hogy az említett személyek a legkedveltebb italuk minden összetevőjét fel tudják sorolni, tehát tisztában vannak azzal, mit is fogyasztanak valójában.

A koktélok tehát Magyarországon is egyre népszerűbbek, ami nemcsak az ízvilág miatt alakult így, hanem a különleges ízhatású kombinációk miatt is. Ki ne kóstolna meg szívesen egy frissítő citrusos változatot a legnagyobb nyári hőségben? Ennek az alkoholnak a nagy előnye, hogy készíthető belőle egyszerűbb, nem túl erős változat, de akár egy igazán ütős verzió is egyaránt. Ezáltal nagyon sokszor megfordulnak a különféle eseményeken, esküvőkön, fogadásokon, születésnapi partikon, ahol a hölgyek és az urak ugyanolyan lelkesedéssel kóstolhatják meg az italkülönlegességeket. 

Mire van szükség a koktélok keveréséhez?

Amennyiben tehát úgy dönt, hogy kipróbálja az egyik itthon is népszerű koktélt, abban az esetben mindenképpen érdemes beszereznie egy Vacu Vin koktél szettet, amelyekben szinte mindent megtalálhat, amire szüksége lehet. A hét elemből álló összeállításban például helyet kapott inox koktél shaker, koktél spirál szűrő, italmérce, koktél kanál, de még muddler aprító is egyaránt. Utóbbi például nagy segítség, ha préselni vagy őrölni szeretne. Ennek köszönhetően ugyanis megmaradnak az illatanyagok és a gyümölcs sem sérül meg, így a keverékhez könnyedén hozzáadhat mentát, narancsot, citromot, vagy bármilyen egyéb egzotikus finomságot.

Az italmérce kapcsán pedig érdemes tudni, hogy mind a két oldala használható. Az egyik felén 15, a másikon pedig 30 ml italt mérhetünk ki, attól függően, hogy mennyi alkoholt öntenénk bele. A koktélimádók és készítők egyik legfontosabb minőségi koktél kiegészítője, ahogy a koktél spirál szűrő egyaránt. Ez ugyanis rozsdamentes anyagból készült termék, amely lehetővé teszi, hogy minden összetevőt kiszűrhessünk az ital töltésekor. Amennyiben pedig házibuliról van szó, abban az esetben pedig szintén hasznos kellék lehet a prémium pohárjelölő, amiből a szettben 12 darabot is találhat. Ezáltal mindenki tudni fogja, hogy melyik koktél a sajátja. 

Ön is kedvet kapott egy jó kis Pina Colada-hoz, esetleg kipróbálná a különleges Bloody Maryt? Akkor mindenképpen nézzen szét a további kínálatunkban, hiszen a Vacu Vin-nél minden otthoni italozáshoz szükséges eszközt megtalálhat.