A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

A vákuumpumpa története

2023.05.17 10:00
A vákuumpumpa története

A borkultúra nem most jelent meg a világban, azonban tény, hogy az elmúlt évtizedekben egyre több és több pincészet nyílt meg, amely hatással volt a szokásokra is. Éppen ezért jelentek meg különféle borászati kiegészítők, amikkel a borozás még különlegesebb lehet. Ide tartoznak a vákuumpumpák is, amelyek segítenek abban, hogy a palackot könnyebben lehessen tárolni. 

Ebben a cikkben a vákuumpumpa történetébe avatunk be mindenkit. 

Mi is a vákuumpumpa?

A Vacu Vin boros vákuumpumpa egy bor megőrző rendszer, amely lehetővé teszi, hogy az üvegben maradt bort hosszabb ideig tudjuk frissen tartani. Ennek hála vákuummal tárolhatjuk a kibontott bort. A vákuumpumpa borzár ugyanis létrehoz egy vákuumot, így lassítja le az oxidációs folyamatot, hosszabb ideig élvezhetjük a bort és annak minden zamatát. 

A boros kellék főként akkor praktikus, ha tudjuk, hogy a bor egy étkezéshez nem fogy el. Amikor csak 1-2 fő iszik a családban, akkor ez bizony sokszor előfordul. A vákuumpumpa viszont 10 napig frissen tartja a bort, így akár egy hét múlva is újra elő lehet venni, hogy elfogyasszuk a maradékot. Nagy előnyük, hogy igen mutatósan néznek ki, így szinte bármely háztartásban megállják a helyüket. 

Hogyan készülnek a Vacu Vin vákuumpumpák?

Az eszközök a saját szociális munkahelyünkön készülnek, ahol az embereknek védett környezetben biztosítunk munkát. A vákuumpumpa és minden egyéb boros kellék saját gyárban készül. Ahogy a borászok is gondosan bánnak az általuk termesztett szőlővel, úgy mi is felelősséget érzünk a dolgozóink iránt. Támogatjuk őket abban, hogy tanuljanak és fejlődjenek.

Az eredeti vákuumpumpánk az első kifejlesztett eszköz, amely lehetőséget ad, hogy a bor minden ízét és zamatát meg lehessen őrizni, akár további 10 napon keresztül. Ráadásul az ikonikus holland dizájn innovatív, stílusos, így mindig előnyben vagyunk a versenytársakkal szemben. 

Milyen előnyei vannak a vákuumpumpának?

Az első és legfontosabb, hogy a használat csökkenti a pazarlást. A vákuumos technikával ugyanis a bor pazarlás már a múlté. A tudatos fogyasztók gyakran csak egy vagy két pohárral fogyasztanak, így az üveg ritkán ürül ki teljesen egy-egy étkezés során. A maradék ital pedig nem kell, hogy a lefolyóba menjen, hiszen a vákuumpumpával 10 napig megóvható a bor az oxidálódástól. 

A másik jelentős előny, hogy a boros kelléket úgy fejlesztettük ki, hogy az egész életen át használható legyen. Mint prémium bor kiegészítők beszállítója, valamint gyártója, termékeinket igen magas minőségben készítjük, így tényleg egy életen át tartanak. Ezt azzal értük el, hogy tényleg ügyelünk arra, hogy a termelés során minden rendben menjen. A vákuumpumpa már számtalan alkalommal bebizonyította tartósságát és időtállóságát.

Hogyan használható a vákuumpumpa?

A vákuumpumpával egyszerre több bort is ki lehet nyitni és lezárni. Könnyen tisztítható, akár mosogatógépben is biztonságosan megtehetjük, éppen ezért tökéletesen újrafelhasználható. A használatához helyezzük a dugót a nyitott üvegre, majd szívjuk ki a levegőt az üvegből. Egy kattanó hangot hallva elérjük az optimális vákuum szintet, így a bor készen áll arra, hogy hosszabb távon tároljuk azt.