A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Friss ananász felhasználása: 3 tuti ananászos koktél

2024.01.31 10:00
Friss ananász felhasználása: 3 tuti ananászos koktél

Az ananász sokszor luxusterméknek számít, azonban vannak olyan időszakok, amikor a trópusi gyümölcshöz kedvező áron juthatunk hozzá. Ilyenkor érdemes kísérletezni a különféle ananászos koktélok kapcsán, hiszen a keverékeknek nagyon jót tesz az élénkítő savassága. 

A Vacu Vin ananászszeletelőknek hála a hámozással és az aprítással nem lesz gondunk, már csak azt kell kitalálnunk, hogy mit készítünk belőle. Most olyan koktélokat mutatunk be, amiket mindenkinek érdemes lenne kipróbálnia.

Koktélok ananász felhasználásával

Az ananász se nem túl édes, se nem túl savanyú, így kiváló alapanyagnak számít húsok mellé, gyümölcssalátákba, valamint természetesen koktélos keverékekbe egyaránt. Már csak az a kérdés, hogy milyen italokkal érdemes próbálkozni. Most olyanokat mutatunk be, amik az ananász csodás ízvilágát hivatottak felhasználni, valamint kiemelni. Bár a legtöbb nagyon hasonlít egymáshoz, az elkészítésük után rájöhetünk arra, hogy mennyi különbség rejlik bennük. 

Brandy fix

A Brandy fix változathoz 6 cl cognac-ra, 1,5 cl friss ananász lére, ugyanennyi lime lére, 0,75 cl barnacukor szirupra, valamint 0,75 cl Charteuse Jaune likőrre lesz szükségünk. Nincs más dolgunk, mint összerázni a jeget és a hozzávalókat egy koktél shakerben, majd leszűrni azt, ami aztán mehet a friss zúzott jégre. A díszítéshez a legjobb citrom twistet használni.

El predisente

A másik remek választás az El predisente NO.1, amihez 6 cl fehér rumra, 2,25 cl friss ananászlére, 1,5 cl friss lime lére, illetve 0,75 cl grenadinere lesz szükségünk. A koktélt egy martini pohárban kell felszolgálni, így azt is készítsük elő. A hozzávalókat egy koktél shakerben jéggel összerázva tudjuk megfelelően keverni, amit aztán az említett pohárba szűrünk le. A lime cikk kiváló választás a végső keverék díszítéséhez.

French Daiquiri

Itt van nekünk még a Frenc Daiquiri, amely 7,5 cl fehér rumból, 1,5 cl feketeribizli likőrből, 1,5 cl friss lime léből, 4,5 cl ananászléből, valamint 3 öntet Daiquiri bittersből áll össze. Ehhez szintén martini pohárra lesz szükségünk, valamint a dekoráláshoz egy ananászcikkre, ami igencsak feldobja a végső eredményt.

Az elkészítése pofon egyszerű, mindössze a jeget kell összerázni a hozzávalókkal, majd leszűrni azt, hogy végül ananásszal díszítsük a poharat. Hidegen fogyasztva a legjobb. Remek választás ünnepségekre, baráti összejövetelekre, de választhatjuk grillezéshez egyaránt.

Ezekkel a koktélokkal garantáltan levehetjük a lábukról a vendégeinket. Aki viszont mixerként dolgozik, annak szintén jó választás lehet egy-egy különleges koktélt megismerni, valamint megtanulni az elkészítését. Ki tudja, lehet ezek közül lesz valamelyik a következő közönségkedvenc.