A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Hogyan kell egy ananászt megpucolni és felvágni?

VV
2021.11.08 10:00
Hogyan kell egy ananászt megpucolni és felvágni?

Legtöbben tétován állunk a boltban az ananász előtt mert bár imádjuk az illatát, tudjuk, hogy egészséges és finom, de valahogy riasztónak tűnik hazavinni és megpucolni, hiszen nincsenek hozzá minőségi konyhai eszközeink és nem is pontosan tudjuk hogyan kell. Íme, ebben a cikkben elmondjuk. 

De miért éppen az ananász?

Tengernyi oka van annak, hogy azt az ananászt, amit a napokban otthagytál a boltban, legközelebb megvedd., Nyugodtan írhatnánk akár több hosszú cikket csak az előnyeiről, vagy arról is, hogy miért szupergyümölcs.

Nem tesszük, de van néhány dolog, amit érdemes tudni róla: az ananász nem csak tápanyagokban gazdag, de tele van egészséges antioxidánsokkal is. Kutatások szerint a rendszeres fogyasztása segíthet elkerülni a rákos megbetegedéseket. A gyümölcs sokféle vitamint (például nagyon sok C-t), ásványi anyagot és enzimet is tartalmaz, és csonterősítő is. Sőt, még szerotonin is van benne, ami azért hasznos, mert az egy természetes stresszoldó. 

Oké, de hogyan kell megpucolni?   

Így kell megpucolni az ananászt

Van néhány „oktató” video az interneten, hogyan kell felvágni és megpucolni az ananászt otthoni konyhai eszközökkel. A legtöbben egyszerűen megfogják, négyzetre vágják és úgy tűnik, hogy ezzel kész is, lehet enni. De ez nem a jó megoldás, mert nem tudod teljesen levágni a héját (hacsak nem alig marad az ananászból) így ott maradnak a héjában levő barna pontok (olyanok, mint egy szem) és azok bizony fásan kemények és ehetetlenek. 

Az sem jó megoldás, hogy félbevágod mert ehhez elképesztő erő kell (és egyébként veszélyes is) másrészt a külső héj így is megmarad: ezzel azt éred el, hogy a kezedben lesz egy ovális fél ananász, aminek a belsejéhez ugyan hozzáférsz, de a héj még mindig ott van (és az ananászt nem tudod kikanalazni) 

Az a helyzet, hogy az ananász felvágáshoz ennél jobb taktika, egy célszerszám kell, olyan amelyik utána (ha lehet) fel is szeleteli. Íme a részletek:

Az ananászszeletelő

Az ananászt tulajdonképpen 3 egyszerű lépésben meg lehet hámozni és fel lehet vágni olyan apró darabokra, hogy akár egy pohárba vagy pici tálkába is rakhasd (és fel is szolgálhasd) azonnal.  

A legelső lépés az, hogy levágod a tetejét, és annyit az aljából, hogy egy ovális formát adjon ki, de megálljon az asztalon. Ha ezzel megvagy, utána alaposan mosd meg az ananászt, függetlenül attól, hogy a héját amúgy is lefejtjük róla a következő lépésben, de ez a minimum, hiszen messziről jött. 

A második lépésben a tetején át (miközben elforgatod) nyomd át rajta a VacuVin ananászszeletelőt. Nem lesz nehéz hiszen ergonomikus a kialakítása, kellemes a fogása, még különösebb erőfeszítést sem kell tenned, hogy az ananász közepét kiemelhesd vele.

Ha ez megvan, akkor rögtön fel is tudod vágni, kockázni az ananászt a cikkvágóval. Kész, nincs is több feladat, az ananász vágót később elmoshatod a mosogatógépben (vagy kézzel).

Legközelebb tehát ne hagyd ott ezt a rendkívül finom szupergyümölcsöt, hiszen ezzel az ananászvágóval lenyűgözően egyszerű és körülbelül talán egy perc megtisztítani és felszeletelni. 

Nézzen körül a teljes Vacu Vin ananászszeletelő és konyhai kínálatban itt!