A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Bordugó varázslat: tárolás, hűtés és maximális élvezet

2023.12.13 10:00
Bordugó varázslat: tárolás, hűtés és maximális élvezet

A bor tárolásáról nem lehet eleget beszélni. Ez nem valami sznob dolog, hiszen csak így élvezhetjük ki az ital minden zamatát. A bor élő anyag, ezért nem árt pár szempontot figyelembe venni a tárolás, hűtés és fogyasztás kapcsán. A bornak ugyanis van egy életgörbéje, érik, eléri a csúcsát, majd szépen lassan elindul le a lejtőn. A helytelen tárolással a folyamat túlzottan felgyorsul, szinte élvezhetetlenné válik. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen hőmérsékleten és milyen körülmények között vár a sorára.

Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy mire képes egy bordugó, miért érdemes beszerezni egyet. Kitérünk arra, hogyan tárolhatjuk az italt, hogy minden cseppjét kiélvezhessük.

A hőmérséklet kérdése

Amíg nem kerül felszolgálásra, addig nagyjából 15 fokra lesz szüksége, de 18-20 fokig még nem lehet gond. Ahogy melegszik, úgy a hősokk tönkreteheti a palackban található alkoholt. Amennyiben viszont ezt sikerül tartani és már a fogyasztásra kerül sor, akkor bizony nem árt, ha hűvösebb az ital. A hűtőben nem a legjobb azt megfelelő hőmérsékletűvé tenni, hiszen a hűtő motorja szemmel látható mikrorezgéseket generál, ami szétrázza az üveget. Erre találták ki a speciális borhűtőket, hogy ideális hőmérsékletet biztosítsanak, kiküszöbölve ezzel a rezgéseket.

Bontott állapotú tárolás

Amikor megbontottuk, akkor már csak rövid ideig marad meg minden zamata. A hűtőbe téve gyorsan átveszi az ételek illatát, csökkentve ezzel az ízélményt. A legjobb megoldás kétségkívül az eredeti Vacu Vin vákuumpumpa és minőségi vákuumdugó, aminek köszönhetően nyugodtan tehetjük a hűtőszkrénybe, az nem veszi át az szagokat, ráadásul akár további tíz napig friss marad.

Felbontott egy üveg bort a vacsorához, de az nem fogyott el és valószínűleg holnap sem tudják meginni? Akkor használja ezt a remek boros eszközt, aminek segítségével kiküszöbölheti azt, hogy az ital a lefolyóban végezze. Az alkohol zamatának megőrzése többé már nem lesz luxus. 

A vákuumpumpa és vákuumdugó előnyei

A légmentes zárásra képes eszközzel elkerülhető a bor oxidálódása. Talán ez a legfontosabb előnye ennek a két borászati kiegészítőnek. Tökéletes előkészület, praktikus zárás, akár rövidebb vagy hosszabb időre is.

A pumpa segítségével kiszívhatja a levegőt az üvegből. Fogyassza úgy az italt, mintha frissen nyitotta volna. Ehhez nincs más dolga, mint az üvegre helyezni a pumpát, amit aztán addig kell használni, míg ki nem szívott belőle minden felesleges levegőt. Mehet rá a bordugó, így az alkohol véletlenül sem tud majd oxidálódni. A termékek alkalmazása rendkívül egyszerű, tulajdonképpen kezdők is ki tudják élvezni az előnyeit.

Válassza őket szettekben, különleges összeállításokban, így nemcsak vákuumpumpa és dugó tulajdonosa lehet, hanem kaphat hozzá bornyitót, valamint kiöntőt egyaránt. A borfogyasztás így valódi élménnyé válhat.