A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

3 élelmiszer tárolási tipp a nyári időszakra

2023.06.28 10:00
3 élelmiszer tárolási tipp a nyári időszakra

A nyári hónapokban különös figyelmet kell szentelni a konyhai tárolásra, hiszen csak így biztosíthatjuk az ételek frissen tartását, elkerülhetjük a penészedést, a romlást, egyéb tárolási problémákat. Nagyon nem mindegy továbbá az sem, hogy a hűtőben vagy éppen a kerti asztalon hogyan és miben tartjuk az előkészített vagy kész ételeket. 

Ebben a cikkben olyan tárolási tippeket osztunk meg, amelyek remek megoldást jelenthetnek a forró nyári napokra. 

A légmentesen záródó tárolóedények

Ezek a tárolók úgy lettek megalkotva, hogy azokat légmentesen le lehessen zárni, ezáltal segítenek megőrizni az ételek frissességét, elkerülhetjük velük a szagok átvitelét. Ehhez remek megoldást nyújtanak a műanyag, valamint az üveg tárolók, de mindig fontos meggyőződni arról, hogy az edény tökéletesen zár-e. 

A Vacu Vin hűtőtálcás tárolódoboz remek megoldás abban az esetben, ha odakint szeretnénk húsokat vagy süteményeket tartani. Ha például egy grillpartit tartunk és az előre pácolt húsok esetében nem akarjuk, hogy azokat megromoljanak a melegben, abban az esetben remek társ lehet a konyhai eszköz.

A háztartásokban sokszor okoz problémát az ételek frissen tartása. Hiába próbáljuk a zöldségeket, húsokat, esetleg sajtokat vagy halakat épségben tartani, a gondoskodás sok esetben hiábavaló. A minőségi hűtőtálcával ellátott eszközünkben azonban akár hosszabb ideig is frissen tarthatóak az egyes falatok, akár még a hűtőszekrényen kívül is. Ha tehát szeretnénk a vendégek és a család szemei elé helyezni a finomságokat, akkor a tálca alá illeszkedő hűtőelem gondoskodik róla, hogy mindenki megkóstolhassa az adott ételt. 

Kávé tárolása

A kávé megfelelő tárolására nemcsak nyáron kell figyelni, ez tény. Ennek ellenére itt az ideje hangsúlyt fektetni a babokra is, amelyeknek kicsit sem tesz jót a nedves, párás, hideg vagy éppen meleg levegő. A kávétároló vákuum edényünk remek választás a szakszerű tárolásért. A vákuumnak köszönhetően a kávé tovább megőrzi a frissességét és zamatát, ezáltal hónapokkal később is frissen fogyaszthatjuk. A vákuum edényben tárolhatunk továbbá friss húsokat, halakat, kész ételeket, az konyhai kelléknek köszönhetően ugyanis 3-6 nappal megnő ezek tárolási ideje.

A 2 az 1-ben megoldás alkalmas tehát élelmiszertárolásra, de remek választás azonnali pácoláshoz is. A szetthez tartozó vákuumpumpával kiszívhatjuk a belőle a levegőt, így az ételek hosszabb ideig frissen maradnak, a pácolási folyamat pedig felgyorsul. Utóbbi nagyon hasznos, ha hirtelen ötlettől vezérelve rendezünk egy hatalmas grillpartit. 

Kenyerek és szószok tárolása, felszolgálása

A kenyértartó és szósz tálaló egy elegáns konyhai kellék, ami kiválóan mutat az asztalon, a pulton, vagy éppen a teraszon. Végre mutatós formában tálalhatjuk fel a bagettet, a szószokat, a majonézt vagy az önteteket. A frissen sült kenyér mindig része a kerti partiknak, amiből valljuk be, nyáron akad bőven. A rajta található bambusz vágódeszka megkönnyíti a kenyér szeletelését, míg a kerámia szósztálalóban három különféle krém kaphat helyet. A tároló nappali és éjszakai tárolásra egyaránt alkalmas. 

Ez a három alapvető edény segít megőrizni az élelmiszerek frissességét, lehetővé teszi az igényes és tökéletes tálalást a nyári időszakban is. Fontos azonban az élelmiszerbiztonság fenntartása, így mindig ügyeljünk a higiéniás szabályok betartására, még az otthoni konyhai tárolás során is.