A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Hogyan lesz egy gyümölcssaláta önálló étel?

2024.05.01 10:00
Hogyan lesz egy gyümölcssaláta önálló étel?

Manapság szinte egész nap az jár az ember fejében, hogy mit eszik legközelebb. Ez a folyamatos étkezés azonban sem a testünknek, sem pedig a pénztárcánknak nem tesz jót. Sokszor ugyanis nem annyit eszünk, amennyire valóban szükségünk lenne, nem beszélve arról, hogy a legtöbb esetben nem is elég tápláló az adott étkezés.

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy mit érdemes fogyasztani akkor, ha megéheztünk. Kiderül, hogyan lehet a gyümölcssaláta egy önálló étel, amit nyáron sokkal gyakrabban fogyasztunk.

Vibráló színek

Azt valószínűleg már mindenki hallotta, hogy minél színesebb egy tányér, annál táplálóbb az étel. Nézzük csak meg egy vibráló színekkel teli ételt, amely amellett, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, nem is hizlal annyira, mint egy hatalmas hamburger. Ilyenkor érdemes elgondolkodni egy jobb opción, mint a gyümölcssaláta, amit sokan csak desszertként fogyasztanak, pedig valójában már sok önálló fogás készül belőle ebédre vagy vacsorára is.

Gondoljunk csak bele, hogy hányszor hallottunk már a dinnye és a feta sajt párosításáról, esetleg az ananászos, banános keverékről, amit aztán magvakkal és rukkolával dobunk fel. Bár a gyümölcssalátát sokan kizárólag nyáron fogyasztják, sok esetben télen is elég változatos a kínálat ahhoz, hogy ilyesmit együnk főétkezésre. Persze mindez más, ha csak belepakolunk 10 féle gyümölcsöt, hiszen az nem sokáig fog kitartani, nem sok erőt ad nekünk délutánra vagy estére.

Gyümölcssaláta zöldségekkel és zsiradékkal

Ha sikerül egy minőségi ananászszeletelőt találni, akkor többé az sem okozhat problémát, hogyan hámozzuk meg a gyümölcsöt. Egyes fajtákat azért nem fogyaszt a többség, mert nem akar vagy nem tud vele bajlódni, hogy az ehető állapotba kerüljön. Az ananász szinte mindenhez jól megy, gondoljunk csak bele, hányszor került már a tányérunkra ananászos csirke vagy kínai étel.

Pedig nem szabad ezeknél megállni. Manapság már szinte bármilyen gyümölcs kerülhet salátába, keveredhet zöldségekkel, magvakkal, levelekkel, zöldfűszerekkel egyarűnt. Ennek a műfajnak olyan képviselői vannak, amiken talán már senki sem lepődik meg. Ilyen a körte-sajt-rukkola kombináció, az alma-cékla-répa saláta, valamint a pár éve népszerűvé vált görögdönnye-feta páros. Egy ideje már közismert, ahogy az olasz előételből indult füstölt sonka-sárgadinnye duó is, amely talán már senki számára nem meglepetés.

Végtelen lehetőség

Ez a terület olyan, ahol a végtelenségig lehet próbálkozni a különféle ízekkel és állagokkal. Az tény, hogy sokszor egészen furcsa eredmények is kijöhetnek belőle. Vannak, akik kipróbálták már a cseresznyét sült cukkinivel, valamint a barack és a paradicsom párosítása sem egy ördögtől való dolog. Utóbbi málnával és szederrel az igaz, bármennyire is furcsán hangzik.

A dinnyéhez jól megy még az uborka, míg az almához bátran tehetünk cikóriát, meg amit még gondolunk. A sajtok terén kerülhet a salátába a már említett sós ízvilágú feta, valamint a kéksajtot, a parmezánt és a mozzarellát is gyakran hozzá szokták dobni a tálakhoz. A Vacu Vin konyhai termékeivel bármilyen salátát könnyedén elkészíthetünk.