A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Hideg sörrel a nyári forróság ellen

2022.07.06 10:00
Hideg sörrel a nyári forróság ellen

Az elmúlt években a nyarak már számtalanszor bebizonyították, hogy bizony a klíma válozik, így érdemes alaposan megfontolni, hogyan próbáljuk meg túlélni a forróságot. Mivel a gyerekkorban hőségnek számító harminc fok ma már hétköznapinak számít, így ideje volt kitalálni olyan praktikákat, amivel mindenki átvészelheti a nyarat. Jó megoldást jelenthet egy hideg sör, aminek nem muszáj olcsó típusnak lenni, hiszen manapság bőven akad minőségi alkohol, amit ilyenkor is fogyaszthatunk. Lássuk azokat a tippeket a nyári forróság ellen! Mire figyeljünk nyáron?

Amikor megérkezik a meleg, akkor az mindenkit megvisel. Hiába iszunk elegendő folyadékot, sosem lesz elég, mindig forrónak és kibírhatatlannak érezzük majd a napközbeni időszakot. Persze nem árt néhány konyhai kellékkel és pár friss és finom gyümölcsből limonádét gyártani, azért ez sem mindig elég. 

Az idősekre és a gyerekekre nagy veszélyt jelent a harminc-negyven fokos meleg, de a szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdőkre még jobban érdemes odafigyelni. A szervezet nehezen tűri ezeket a nyarakat, pedig ideje lesz hozzászoknunk. Ha egészségesek vagyunk, tudjuk a mértéket, akkor jó megoldás lehet egy hűsítő sör, amely átmeneti segítséget nyújthat, ha éppen nincsen kéznél egy hideg jégkrém.

Hűsítő sörrel a meleg ellen

Ahhoz azonban, hogy otthoni körülmények között is fogyaszthasson belőle, szüksége lesz pár sörös kellékre, amivel a felszolgálás jóval egyszerűbbé válik. Az egyik ilyen a sörhűtő mandzsetta, aminek köszönhetően akár negyed óra alatt megfelelő hőmérsékletűvé varázsolhatja a kedvenc italát. Így tehát hosszas várakozás nélkül fogyaszthatja el azt a bizonyos sört, legyen szó bármilyen kültéri eseményről, piknikről vagy grillezésről. A sörhűtő megállja a helyét továbbá az esti filmezéseknél is, hiszen mire kényelmesen elhelyezkedne, addigra az eszköz már el is végezte a dolgát. 

A másik fontos Vacu Vin sörös kiegészítő a sörnyitó trick stick, amely egy prémium minőségű kellék, amely bárki konyhájának hasznos eleme lehet. A tervezők a terméket úgy alkották meg, hogy mind a két oldalát kihasználták, így egyik felén a nyitó található, a másikra pedig egy játékot álmodtak meg. Ez fejleszti az ember kézügyességét, alkalmazásával még a felesleges stressz is levezethető.

Ne feledkezzen meg továbbá a sörösüveg és -pohár alátétről sem. A csomag hat darabot tartalmaz, így akár egy egész vendégsereget meghívhat egy frissítő italra. Ezektől az apróságoktól az ember persze nem vár sokat, hiszen a funkciója, hogy praktikus legyen. Azonban a Vacu Vin által forgalmazott típus szakít a megszokott hagyományokkal, hiszen amellett, hogy elegáns, a rajta található minták különlegesek és lenyűgözőek. Ezek ugyanis tartalmazzák a sör készítésének folyamatát, a mintákat összeillesztve tehát megtudhatja, hogyan gyártják a kedvenc nyári italát. A hat egymásra tehető alátétet fém tartóval egészítettük ki, így tárolása nagyon egyszerű és praktikus. Kis helyen elfér, jól mutat a konyhapulton, de egyben marad akkor is, ha a fiókba rejti azt. 

Az otthoni sörözés

A sörözés tehát nem feltétlenül kell, hogy társasági esemény legyen, hiszen ihatja otthon egyedül egy meccs közben, egy családi grillezésnél, de egy kiadós futás után is hűsítő megoldást jelenthet. Ha tehát nem borozik, inkább ezt a buborékos italt kedveli, akkor érdemes a nyárra betárazni az üveges változatból, amely sokkal ízletesebb és minőségibb lehet, mint néhány dobozos verzió. Az otthoni sörözéshez fontos, hogy minőségi és tartós kiegészítőket válasszon, amiket akár a Vacu Vin webáruházából is beszerezhet.