A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Miből áll egy kezdő koktél szett?

2024.01.03 10:00
Miből áll egy kezdő koktél szett?

Koktélokat szürcsölni, alkoholos italokat fogyasztani, különlegességeket kipróbálni mindenki szeret. Ráadásul mindegy, hogy milyen évszakról, napszakról, esetleg eseményről beszélünk, ezek az italok valahogy mindig előkerülnek, hiszen finomak, egyediek és számos módon variálhatóak. De vajon hogyan készülnek? Milyen eszközökre van szükség egy tökéletes koktélhoz? 

Most végre kiderül, hogy miből áll egy kezdő koktél szett, mik azok a kellékek, amikkel rendelkeznünk kell, ha meg akarunk lepni valakit.

A kezdő koktél szett tartalma

Egy kezdő koktél szett általában alapvető eszközökből áll, amelyeknek köszönhetően könnyedén elkészíthetőek az alap változatok. Amennyiben bonyolultabb keverékeket szeretnénk felszolgálni, akkor sem lesz szükség sokkal több mindenre. Most viszont inkább a kezdőket segítenénk abban, hogy mit érdemes beszerezniük.

Shaker

Az egyik legfontosabb elem egy jó minőségű inox shaker, amelyre nagy szükség van az alapanyagok megfelelő keveréséhez és lehűtéséhez. A legjobb természetesen a rozsdamentes acél, mint amilyen a Vacu Vin terméke, de szóba jöhet még az üveg is. A hagyományos báreszközök kiváló választás a kedvenc keverékeink elkészítéséhez. A beépített szűrő megkönnyíti számunkra az összetevők szűrését, így azzal utólag már nem kell foglalkozni.

A koktél shaker egy prémium, designos fémből és acélból készült változat, amely 500 ml-es kiszerelésével lehetőséget ad arra, hogy több vendéget is kiszolgáljunk. Remek kiegészítője lehet partiknak, születésnapoknak, ünnepségeknek, esetleg céges rendezvényeknek egyaránt.

Italmérce

A másik fontos elem egy dupla italmérce, hiszen az alapanyagot nagyon pontosan kell mérni, hogy az ízek tökéletesek legyenek. A koktél imádok és a készítők alapvető kelléke ez a 15 és 30 ml mérésére elegendő eszköz, amely rozsdamentes acélból készült, így sokáig strapabíró marad. Mosogatógépben mosható, ennek köszönhetően pedig nem kell aggódni az esetleges sérülések és szennyeződések miatt.

Bárkanál

Persze mondhatnánk, hogy bármilyen kanál megfelel a keverésre, de egy hagyományos kávés kanállal nem biztos, hogy sokra jutunk. A rozsdamentes acél bárkanál azonban megfelelő megoldás lehet erre a célra. Ezzel a kellékkel egyedi és réteges koktélokat készíthetünk, hosszú nyelének hála ugyanis bármilyen long drink pohárhoz alkalmas.

Muddler aprító

Szeretne egy olyan örlőt, aminek köszönhetően az illatanyagok megmaradnak, a gyümölcs nem sérül, közben az alapanyag megfelelő lehet egy koktél elkészítéséhez? A muddler aprító koktélos kellék menta, narancs, valamint citrom zúzására is alkalmas, közvetlenül az üvegben anélkül, károsítanánk azok aromáját.

Hűtő fémkocka

Hűtő fémkockára főleg a nyári időszakban lehet szükség, hiszen ez úgy hűti le a keveréket, hogy vízzel hígítanánk fel azt. A szetthez egy elegáns műanyagok tok tartozik, így egy helyen tárolhatjuk, vagy tehetjük be a fagyasztóba, hogy mindig rendelkezésre álljanak. A rozsdamentes acél kivitelnek köszönhetően pedig nem kell aggódni sem az elszíneződés, sem a rozsdásodás miatt.

A dizájnos kiegészítők tehát tökéletes választások egy kezdő koktélkészítő számára. Figyeljünk a minőségi eszközök kiválasztására, hiszen nem nagy összegekről van szó, cserébe évekig, akár évtizedekig használhatóak maradnak.

Nem csak azoknak van szükségük báreszközökre, akik profi bármixerek, hiszen szinte minden esetben kellenek az otthoni koktélokhoz is azok a bizonyos kiegészítők. A koktélos kellékekkel bármit keverhetünk, legyen szó hagyományos italokról, esetleg különleges változatokról egyaránt. Amire a leggyakrabban szükség van az a shaker és a muddler aprító, de lássuk, mit érdemes még tartani a konyhában!