A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

A legfontosabb vendéglátóipari kiegészítők, konyhatechnológia és horeca

2023.06.14 10:00
A legfontosabb vendéglátóipari kiegészítők, konyhatechnológia és horeca

A legfontosabb vendéglátóipari kiegészítők és a Horeca területén számos fontos eszköz létezik. Ahhoz ugyanis, hogy egy egység tökéletesen működjön, nemcsak egy felszerelt konyhára, hanem bizony egyéb kellékekre, boros és pezsgős termékekre is szükség van. Legyen szó hotelről, étteremről, esetleg egy egyszerű kávézóról Horeca vendéglátóipari kiegészítők nélkül egyetlen helyet sem lehet fenntartani. 

Ebben a cikkben a legfontosabbakat mutatjuk be, hogy hol és mire lehet szüksége.

A legfontosabb vendéglátóipari kiegészítők

Mindenekelőtt tisztázzuk a Horeca jelentését. Ide tartoznak a hotelek, éttermek és a felszolgálás. Ezen a területen számos fontos eszköz van, amire az egyes vendéglátóhelyeken szükség lehet. 

1. Professzionális konyhai eszközök

Ide tartoznak a kések, serpenyők, a lábasok, a különféle szeletelők (ananászszeletelő, sajtszeletelő), valamint a habverők és egyéb speciális konyhai eszközök, amelyeket nemcsak a séf, hanem az egész személyzet szeret és használ. A kellékek megkönnyítik a mindennapos munkavégzést, főként, ha azok minőségiek, hiszen csak így tudják őket teljes mértékben kihasználni. 

2. Éttermi berendezések és kiegészítők

Ne feledkezzünk meg a kisebb és nagyobb berendezésekről és eszközökről sem. Ide sorolhatjuk a nagy teljesítményű sütőket, a főzőlapot, a hűtőket, a fogyasztókat, a mosogatógépeket, valamint a kávézáshoz elengedhetetlen kellékeket. Ezek nélkül nincsen sem főzés, sem felszolgálás. 

Nem feledkezhetünk meg az apróságokról sem, mint a borhűtők, a dugóhúzók, valamint a vákuumpumpák és vákuumdugók, amelyek remek választások akár egy pincészetbe, akár egy kisebb vagy nagyobb étterembe. A webáruházunkban kapható boros kiegészítők nagy előnye, hogy egyszerre többet rendelhet belőle, így csomagolva, egyben, fóliával védve szállítjuk ki. A borhűtő előnye például, hogy akár 15 percen belül kellemes hőmérsékletűre hűtheti a bort, amit aztán az eszköz az utolsó kortyig hidegen tart. Amennyiben szükséges, a termékeinket logóztathatja is, amiben nagyon szívesen segítünk. Ez lehetővé teszi az egységes képet, így termékeink kiválóan használhatóak hotelekben, apartmanokban, éttermekben, ahol hasznos dolog bármilyen boros vagy konyhai eszköz.

3. Minőségbiztosítási eszközök

Egy jó vendéglátó nem feledkezhet meg a minőségbiztosítási eszközökről sem, mint a tartályok, hőmérők, higiéniai ellenőrzők, más olyan kellékek, amelyekkel ellenőrizhető az éttermek élelmiszerbiztonsága és azok higiéniája. A szabványoknak minden vendéglátásban dolgozónak meg kell felelniük, így Ön sem maradhat ilyen kiegészítők nélkül. 

Emellett persze számos egyéb vendéglátóipari berendezésre, tárgyra van szükség a Horeca területén. A piac szerencsére folyamatosan fejlődik, így folyamatosan új eszközök és technológiák jelennek meg, amelyek segítenek az éttermek és a szállodák hatékony működésében, valamint a minőségi vendéglátásban.