A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Jön a nyár, itt az ideje a koktélozásnak!

2023.05.31 10:00
Jön a nyár, itt az ideje a koktélozásnak!

Ha nyár, akkor irány a vízpart. A tenger illata, a puha homok, a bikini, valamint egy isteni koktél mindig jó kombináció. Persze itthon nehéz mindezt megvalósítani, hiszen se tenger, se puha homo, ez azonban senkit nem tántoríthat el attól, hogy saját italokat készítsen vagy kóstoljon. Akár otthon a medence mellett is élvezhetjük a naplementét koktélozás közben. Egy jó ital felfrissít, hűsít és még jó kedvre is derít.

Hamarosan itt a nyár, így ideje felkészülni a koktélozási időszakra!

Minden, amire a koktélozáshoz és italozáshoz szükség van

A legjobb, ha mindenkinél van otthon egy több terméket tartalmazó koktél szett, amivel tényleg nem érhet bennünket váratlan meglepetés. A nyári időszakban amúgy is sokat járunk össze barátokkal, családtagokkal, sütünk és főzünk a szabadban, így ki ne szeretné meglepni a másikat egy frissítővel? 

A Vacu Vin 7 darabos koktél szettet akár még ajándékba is adhatjuk, hiszen az ebben található termékeknek bárki hasznát tudja venni. Aki kicsit is érdeklődik a bártender szakma iránt, annak biztosan örömet okozunk majd vele. Persze saját részre se feledkezzünk meg beszerezni egyet a kiváló minőségű fémből, acélból és gumiból készült összeállításból, amely garantáltan hosszú élettartammal rendelkezik. Megjelenése nagyon elegáns, ráadásul mindent tartalmaz, amire a sikeres koktélkészítéshez szükség lehet. Van benne inox koktél shaker, spirálszűrő, dupla italmérce, italkiöntő, valamint bárkanál és muddler aprító egyaránt. 

Amennyiben pezsgős változatokat készítenénk, akkor pedig mindenképpen legyen otthon egy karos pezsgősüveg nyitó, ami egy igen elegáns dugóeltávolító. Kiváló választás minden alkalomra és minden helyzetben. A robosztus kivitellel bárki könnyedén eltávolíthatja a pezsgősüveg fóliáját, a fém részt, illetve a parafát. 

Milyen italokat érdemes kipróbálni idén nyáron?

Térjünk át a koktélokra, azokra, amiket mindenképpen érdemes megkóstolni. Az egyik ilyen a Tequila sunrise, amely egy enyhén édeskés, kellemes nyárias ízvilágú változat, amit nem árt óvatosan fogyasztani. Bár az alkoholtartalma nem annyira magas, az íze miatt itatja magát, így nem elég, hogy finom, de még veszélyes is egyben. Nincs hozzá másra szükség, mint jégkockára, 5 cl fehér tequilára, 2 cl citromlére, 10 cl narancslére, amit egy kicsit átkeverünk. Végezetül jöhet egy szívószál, amin keresztül óvatosan csorgassuk le a 2 cl Grenadine szirupot, így tökéletessé téve a koktélt. 

A másik keverék, amivel érdemes próbálkozni, az a Mai Tai. A rum alapú koktél számos változatban elkészíthető, a végeredmény minden esetben egy igazán kellemes és gyümölcsös ital, amely bármely csajos partinak a központja lehet. Csak egy shakerre és egy longdrinkes pohárra lesz szükség és már mehet is a keverés. Ehhez használjunk jeget, 2 cl barackpálinkát, 2 cl sötét rumot, 2 cl fehér rumot, 1 cl lime levet, valamint 6 cl narancslevet. A hozzávalókat csupán össze kell rázni, leszűrni, majd felengedni 6 cl limelével. Egzotikus és különleges, így akár a medence partján, akár egy grillpartin is megállja a helyét.