A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Minden, amire a karácsonyi sütéshez és főzéshez szükség van

VV
2021.12.21 10:00
Minden, amire a karácsonyi sütéshez és főzéshez szükség van

Szegedi halászlé, töltött paprika, bejgli, mézeskalács és zserbó. Szinte megszámolni sem lehet mennyi finomság készül az ünnepek előtt és alatt egyaránt. Ahhoz azonban, hogy ezeket gyorsan és ízletesen készíthesse el, szüksége van pár minőségi konyhai kiegészítőre. Semmi esetre sem szabad úgy nekiállni a készülődésnek, hogy a felszerelések hiányosak, hiszen az ünnep csak ezekkel telhet zökkenőmentesen.

Lássuk tehát, hogy mi kellhet a sütéshez és a főzéshez! Minden konyhai kiegészítőt itt találhat!

Ünnepek a konyhában

A karácsony a szívünkben kezdődik, nem pedig a konyhában. Ettől függetlenül azonban valószínűleg Ön is rengeteg időt tölt ott az adventi időszakban. Ezek a hetek segítenek meghitten hangolódni a Szentestére, hogy a lehető legteljesebben élhesse meg az év legcsodálatosabb napjait. A készülődés azonban nem merül ki a lakás feldíszítésében, hiszen számos konyhai munka várja még Önt. Éppen ezért érdemes időben elkezdeni a sütést és a főzést, hogy megelőzhesse a rohangálást. 

Az első lépés mindenképpen az elengedhetetlen eszközök beszerzése. A Vacu Vin dizájnos konyhai kellékei között szerencsére számos praktikus darabot találhat, amely segít gyorsnak és hatékonynak lenni. Legyen szó a halászléhez szükséges fokhagymaprésről, esetleg a gyümölcssaláta elkészítéséhez elengedhetetlen ananászszeletelőről és cikkvágóról egyaránt, a Vacu Vin-nel nincs lehetetlen.

A karácsonyi ebéd és vacsora előállításának legfontosabb eszközei

Az elmúlt egy évben biztosan Ön is sok mindent selejtezett ki a konyhából, most pedig több kelléknek is hiányát érzi. Nincs semmi gond azzal, ha végre megvált a nem használt, esetleg sérült daraboktól, azonban itt az ideje beszerezni helyettük újabbakat.

A webáruházban fellelhető tárolófiókos vágódeszka például rendkívül hasznos lehet az étel előkészítése során. A minőségi konyhai kiegészítő tökéletes lehetőséget ad a pult tisztán tartására, még egy nagyobb menüsor megfőzése során is. A szeletelést egyszerűen elvégezheti a vágódeszka felületén, majd pedig a felesleges dolgokat nyugodtan belehelyezheti az alatta található kis fiókba. 

Sajtos fogást szolgálna fel? Akkor pedig mindenképpen érdemes beruháznia egy prémium sajtreszelőre, esetleg egy sajtszeletelőre és hámozóra. Utóbbi 2 az 1-ben termék, amelynek segítségével könnyedén egyforma szeletekre vághatja kedvenc sajtját, ráadásul a tisztításra sem lesz gondja, hiszen beteheti akár a mosogatógépbe is. A helytakarékosságról pedig az egymásba pattintható részek gondoskodnak, így év közben sem foglal túl nagy helyet. Bár valljuk be, sajtot télen és nyáron szívesen fogyasztunk, így nem árt, ha nem a fiók mélyére rejti azt.

Elengedhetetlen kellékek sütéshez

A finomságok mellett nem szabad megfeledkezni a süteményekről sem. Ezeket ráadásul már a karácsonyt megelőző napokban is elkészítheti, amely nagy terhet vehet le a válláról. Ahhoz azonban, hogy csodálatos és ízletes édességek kerülhessenek az ünnepi asztalra, kelleni fog pár konyhai kellék.

Amennyiben apróságokat szolgálna fel, érdemes beszerezni egyet a PopSome tároló-adagolókból, amiknek köszönhetően stílusosan helyezheti ki a házi készítésű falatokat. A dizájnos kivitel gondoskodik arról, hogy a konyha minden évszakban színekben pompázhasson. A könnyen tölthető, szilikon tetejű darabban nem mennek tönkre sem a gumicukrok, sem pedig a bonbonok. 

A nagyobb sütemények tárolására pedig a hűtőtálcás tárolódoboz lesz a tökéletes megoldás. A legtöbb háztartásban gondot tud okozni az édességek frissen tartása, főként a karácsonyi időszakban. A legtöbb edény már használatban van, így a sütiknek már nem sok hely marad. Szerencsére a Vacu Vin erre is talált megoldást ezzel a hűtőtálcás modellel, amelynek köszönhetően nem kell többé a vendégek elől rejtegetni a finomabbnál finomabb falatokat. 

A karácsonyi ételek felszolgálásra szolgáló konyhai kiegészítők

Amint elkészült a menüsor, biztosan szükség lesz pár olyan tárolóra és tálalóra, amelynek köszönhetően egyszerűen és gyorsan szolgálhatja fel az elő- és a főételt, illetve a desszertet egyaránt. A kenyértartó és szósz tálaló remek megoldást nyújt erre, hiszen ennek köszönhetően a frissen sült kenyér mindig része lehet az adott fogásnak. A prémium eszköz gondoskodik a stílusos tálalásról, a bambusz vágódeszkának köszönhetően pedig nemcsak nappali, hanem éjszakai tárolásra is alkalmassá teszi az eszközt. 

Amint eljött a főétel ideje, valószínűleg forró lábassal is szembe találja magát. Ehhez nyújt segítséget a gyűrűs edényalátét szett, amiben hat kisebb méretű gumiból készült darabot találhat. Ezeknek hála, bármekkora tálat az asztalra helyezhet. A csomagban kapható termék nagy előnye ráadásul, hogy egymásba lehet őket illeszteni, így rendkívül kis helyet foglalnak el a fiókban. 

Nem lehetetlen tehát felkészülten várni az ünnepeket. Érdemes még időben szétnézni a konyhában, hogy mik azok az eszközök, amiket feltétlenül be kell szerezni a sütés és főzés előtt.