A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Hagyományos tárolás és modern technológiák: bortárolás mesterien

2024.02.07 10:00
Hagyományos tárolás és modern technológiák: bortárolás mesterien

A hagyományos bortárolás alapvető részét képezik a legfontosabb boros eszközök, amelyek biztosítják, hogy a bor mindig friss és fogyasztható legyen. A légmentességnek köszönhetően elkerülhető az oxidálódás, így az alkohol akár tíz napig frissen fogyasztható marad. Ehhez azonban tökéletes előkészületre, praktikus kellékekre, köztük vákuumpumpára és bor vákuumdugóra lesz szükség.

Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy mire képesek ezek a borászati kiegészítők, kitérünk arra, hogy mi a különbség az egyes dugók és pumpák között.

Miért van szükség bortároló eszközökre, bor vákuumdugóra?

Mindenkivel előfordult már, hogy megbontott egy üveg bort, amit aztán nem tudott egyedül elfogyasztani. Most azonban vége a pazarlásnak, hiszen a Vacu Vin webáruházának eredeti és innovatív bor vákuumdugóival és pumpáival végre hatékonyan, hosszú ideig tárolható a maradék alkohol.

Lezárt bor, amit aztán később újra lehet fogyasztani, mintha frissen nyitottuk volna fel? Miért ne? A két említett eszköz abban nyújt segítséget, hogy a vákuumban tároljuk az italt, ezzel nincs szükség arra, hogy azonnal elfogyasszuk minden cseppjét, esetleg azt a lefolyóba öntsük, mert már nem olyan friss és zamatos, mint korábban. Ezzel nemcsak pénzt lehet spórolni, hanem megmenthetjük magunkat attól, hogy újra és újra bort kelljen vásárolnunk.

Ha vákuumdugó, akkor csakis az eredeti!

A vákuumdugók eredetileg a Vacu Vin-től származnak. A cég volt az első, akik kitalálták és forgalmazni kezdték ezt a remek eszközt, így téve sokkal kényelmesebbé és praktikusabbá a bortárolást. Kétféle változat létezik, az egyik a pumpa és dugó, a másik a pumpa, dugó, és kiöntő egyben.

A vákuumpumpa borzár 2 darab dugóval rendelkezik, így akár két palackot is megkóstolhat egyszerre és egyik sem megy kárba. Az eszköz segítségével vákuummal tárolhatja a bort, ami így nem oxidálódik, később is frissen fogyaszthatja a maradék italt. Nincs más dolga, mint a vákuumpumpa segítségével kiszívni az üvegből a levegőt, majd lezárni azt a vákuumdugóval. Ennek hála akár 10 nap múlva is ugyanolyan zamatos bort kóstolhat. Kiváló választás minőségi alkoholokhoz, hogy egy cseppjük se vesszen kárba.

A másik változat a 2 az 1-ben kialakítású Vacu Vin vákuumpumpa és kiöntő egyben. Felejtse el a szakszerűtlen és pazarló borozást, felszolgálást, és tárolást. A kiöntő a kialakításának köszönhetően elvezeti a bor cseppeket és vissza fogja azokat az üvegbe. Nem hagy foltot, biztonságban tudhatja az asztalt, a terítéket, valamint a terítőt. A vákuumpumpa vákuumot hoz létre a palackban, a dugó pedig lezárja az üveget, megóvva ezzel a kedvenc borunkat az oxidálódástól.

Összegezve

Fontos tehát, hogy mindig a megfelelő dugót és pumpát párosítsa össze, hiszen mindegyiknek megvan a maga szerepe és előnye. Míg a hagyományos borzár két dugóval felszerelt változat, ami nem alkalmas cseppmentes felszolgálásra, addig a 2 az 1-ben kialakítású Vacu Vin termékkel a terítéket is megvédheti a vörösbor cseppjeitől.