Blog
Az biztos, hogy az elmúlt évek kihívásokat hoztak a borászok számára is. Növekedett a borfogyasztás volumene, amely úgy tűnik, hogy nemcsak 2022-ben folytatódott tovább, hanem bizony 2023-ra is hasonlóak a kilátások. Ez azt jelenti, hogy ismét menő lett borokat inni, kóstolni, kiegészíteni vele az étkezéseket és szebbé tenni a mindennapokat.
Ebben a cikkben most a 2023-as bortrendeket, várható kedvenceket, népszerű borászati eszközöket mutatjuk be.
A HORECA a vendéglátóipar egyik külön szegmense, amely magában foglalja a szállodákat, a kávéházakat, valamint az éttermeket. Ezekre a területekre fókuszál, ezeket tartja össze és népszerűsíti. Ehhez nagy segítséget nyújt a turizmusmarketing, más néven az idegenforgalmi marketing, hiszen ez a szegmens látja el a háttérfeladatokat.
Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mi tartozik ide, kik a szektor képviselői, mit érdemes tudni a HORECA-ról!
Sokszor előfordul, hogy elmegyünk egy borkóstolóra, esetleg étteremben próbálunk meg italt kérni, de nem értjük a szakszavakat és kifejezéseket. Manapság ugyanúgy használják a borászati fogalmakat, mint korábban, főleg egy elegáns helyen. Amennyiben szeretné ezeket megismerni, áttekinteni, hogy ne érje meglepetés, akkor tartson velünk és tudjon meg mindent ezekről a témákról.
Amennyiben nem mindentudó borszakértő és szeretne biztosra menni, akkor mindenképpen idejében kezdjen el italokat keresni karácsonyra. A legjobb megoldás természetesen egy borszaküzlet felkeresése, hiszen itt az eladó valószínűleg fog tudni segíteni a bor választásban. Ha viszont nincsen ideje vagy lehetősége felkeresni egy ilyen üzletet, akkor nézzen körbe az interneten, hiszen manapság számos helyről rendelhető ízletes alkohol.
Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek a legjobb vörösborok karácsonyra, illetve beavatunk a bornyitó használatába, a borkiöntő használatának fontosságába, illetve a felszolgálás rejtelmeibe egyaránt.