A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Boros tippek nyárra

2024.07.03 10:00
Boros tippek nyárra

Minden szezonális borajánló kiindulópontja, hogy bár az évszakokkal változnak a szokásaink, természetesen mindenki olyan bort iszik, amilyet szeret. A legtöbbeknek azonban ebben a forró nyári időszakban jól esik esik valamilyen hűtött, esetleg buborékos változat. Bár meglepő lehet, de borból is készülnek isteni limonádék, de ezekhez érdemes a savgazdagabb verziókat keresni. Ilyen lehet például egy móri vagy egy etyeki, esetleg egy balatoni olaszrizling. Ahhoz azonban, hogy a maradék se menjen kárba, érdemes a loop vákuumpumpa és -dugó használata, amivel további 10 napra őrizhetjük meg az ital minden frissességét és zamatát.

De lássuk azokat a boros tippeket a nyári időszakban. Kiderül, hogy melyik Vacu Vin termék segítheti ezt az évszakot.

 

Frissesség mindenekfelett

Amennyiben a limonádét választjuk ebben a tikkasztó hőségben és törekszünk a cukor és citrom kiegyensúlyozására, akkor valószínűleg a borok kapcsán is sokkal inkább a lágyabb savérzetet kívánjuk meg. Ilyenkor bőven akad miből válogatni, hiszen az illatos szőlőfajták, valamint ezek háziasításai remek alternatívának számítanak. Lehet szó királyleánykáról, Irsai Olivérről, de akár egy cserszegi fűszeresről is egyaránt. Ezeken felül a szürkebarátra sem túlzottan jellemző idehaza a magas savktartalom.

Borból fröccs

Az egyik legnépszerűbb nyári borfogyasztási módnak számító fröccs még a borászokat is lenyűgözi. Persze nem mindegy, hogy miből készül, hiszen régióról régióra eltér, hogy ki és miből varázsol egyedi fröccsöt. A legjobb, ha a saját ízlésünkre bízzük magunkat és olyat alkotunk meg, amit biztosan szeretni fogunk. Nem itt érdemes követni a trendeket, hiszen azok nem mindenkinek jönnek be.

Amennyiben viszont tapasztalatlanok vagyunk ennek kapcsán, akkor választhatjuk az örök klasszikust, az olaszrizlinget. Ezzel bárkinek megéri kipróbálni egy isteni nyári fröccsöt. Ezek közül is válasszunk olyat, aminek friss az évjárata, valamint alacsonyabb az alkoholtartalma. Az olaszrizlingből készült változatok pont úgy frissítenek, hogy a savai üdék, az aromái pedig visszafogottak. Jó értelembe véve akár még szikárnak is mondhatjuk őket.

Aki viszont gyümölcsös fröccsre vágyik, annak rozéból érdemes próbálkoznia. Ez nem egy túl régi italtípus, ahogy maga a rozé műfaja sem, azonban a rozéfröccs pillanatok alatt elterjedt a modern borkészítés területén. A könnyed, alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkező, piros bogyósokat megidéző változatok frissítőek lehetnek egy forró nyári délutánon.

Mit tegyünk, ha marad a palackban?

Bármilyen borozási időszakban felmerülhet a kérdés, hogy mi a teendő a palackban maradt itallal. Ilyenkor jöhetnek szóba a minőségi boros eszközök, mint a Vacu Vin loop vákuumpumpa és -dugó, amik segítségével akár további 10 napig megőrizhetjük az üvegben található ital frissességét és zamatát. Nincs más dolgunk, mint a pumpa segítségével kiszívni belőle minden felesleges levegőt, majd a dugóval lezárni a palackot. Utána mehet a pultra vagy akár a hűtőbe is.

Mire ügyeljünk még a nyári borfogyasztás esetén?

A borfogyasztási szokásoktól függetlenül a nyári időszakban kiemelkedően fontos, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról. A vízháztartásunk egyensúlya rendkívül fontos, főleg, ha már elfogyasztottunk pár pohár bort a nap folyamán. Mindegy, hogy ebédről vagy vacsoráról van szó, mindig legyen a bor mellett egy teli vizeskancsó, amin érdemes gyakran töltögetni.