A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

3 borzáró a megfelelő tároláshoz

2022.06.29 10:00
3 borzáró a megfelelő tároláshoz

A borosüveg lezárása a borászok utolsó feladata, hiszen ezzel bocsájtják útnak a palackot, ez őrzi meg az ital zamatát hosszú távon. De vajon mi van akkor, ha az üveget már megvettük, felbontottuk, de nem sikerült egyszerre elfogyasztani? Ebben a cikkben megmutatjuk a legkeresettebb borzárókat, amelyekkel sokkal könnyebbé válik bor tárolása.  

A borzárás tudománya 

Egy üveg bor egy teljes szőlészeti év munkája, így nagyon fontos, hogy minden ízét és zamatát kiélvezzük. Ehhez azonban megfelelő palackozásra, felbontásra, tárolásra, illetve borzáróra van szükség. Ahhoz ugyanis, hogy hosszabb ideig tegyük el a palackot, kelleni fog legalább egy olyan típusú boros kellék, amivel megakadályozhatjuk az ital oxidálódását.  

A 21. században a legtöbb esetben szintetikus parafadugót használnak a palackozás során, ezt kell eltávolítani egy dugóhúzóval ahhoz, hogy a bort felszolgálhassuk. Mivel a mostani típusok nem fából készülnek, így nem darabolódik el, tehát nem kell számolni morzsalékkal poharunkban. Nagy előnyük továbbá, hogy nem száradnak ki, nincs szükség arra, hogy az üveget a pincében fektetve tároljuk.

Szürke-fekete vákuumdugó borzárhoz 

Biztosan Önnel is fordult már elő, hogy egy rendezvény vagy egy otthoni esemény után a bort kénytelen volt valamilyen módon tárolni. A legtöbbször a hűtőszekrény jut az ember eszébe, hiszen nem sok lehetőségünk van megfelelő körülmények között tartani a palackot. Pedig sajnos ezzel a módszerrel az italból pillanatok alatt távozik minden aroma, az ital már sokkal kevésbé lesz kellemes és iható. Éppen erre találta ki a Vacu Vin a szürke-fekete vákuumdugót borzárhoz, amivel akár további tíz napig őrizheti meg a palack tartalmát. Ezzel könnyedén, praktikusan, illetve gyorsan zárhatja le a felbontott bort, amivel megakadályozható az oxidálódás. 

Vákuumdugó és borkiöntő 

A szettben kapható vákuumdugó és borkiöntő szintén hasznos konyhai kellék lehet, ha szívesen fogyaszt minőségi borokat. A Vacu Vin termékével a körülményes borfelszolgálás és a tárolás már örökké a múlté, hiszen ezzel cseppmentesen tálalhatja kedvenc üveg italát. A speciális kiöntőnek köszönhetően nem kell aggódni attól, hogy a terítőre cseppenne a bor, hiszen ez elvezeti, majd pedig visszafogja azokat az üvegbe. 

Ha pedig nem sikerült elfogyasztani azt, akkor jöhet a vákuumdugó, amivel légmentesen zárhatja le, így megőrizve annak minden zamatát és frissességét, akár további tíz napig. A kettő az egyben megoldás tehát nem csak a megfelelő tárolásra ad lehetőséget, hanem a tökéletes felszolgálásra egyaránt.  

Vákuumpumpa borzár fekete kivitelben 

Amennyiben gondot okozna a vákuumdugó használata, akkor érdemes elgondolkodni a vákuumpumpával együtt kapható típusról. A fekete színű vákuumpumpa borzárhoz kettő dugó tartozik, aminek köszönhetően egyszerre akár kétfajta bort is ki tud próbálni. Az egyedileg tervezett és gyártott típus egy vákuumot hoz létre az üvegben, így a borzárral a palack már könnyedén lezárható. A vákuumpumpával ugyanis minden felesleges levegőt kiszívhat, így lassítva le az oxidációs folyamatot. A hosszú idejű bortárolás titka tehát a megfelelő zárás.  

Amennyiben tehát szívesen fogyaszt bort otthon, sokszor próbál ki újdonságokat, szereti a különféle minőségi italokat, akkor érdemes elgondolkodnia a Vacu Vin boros eszközein. A borzárók kínálata webáruházunkban igen széles, így biztosan megtalálja magának a megfelelő típust.