A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Itt az idő: kezdődik a nyári grillszezon. Tippek és trükkök.

2024.06.26 10:00
Itt az idő: kezdődik a nyári grillszezon. Tippek és trükkök.

Ahogy megérkezik a forró nyár, azonnal mindenki előkapja a grillkészletét és nekilát odakint a sütésnek és főzésnek. Mindegy, hogy közös hétvégi családi buliról van, születésnapról, esetleg egy romantikus vacsoráról, az odakint elkészült fogások mindig finomabbak. Az előre bepácolt húsok, a zöldségek, valamint a kukorica és a krumpli mind-mind azért vannak, hogy mi jól tudjunk lakni, jól érezzük magunkat evés közben és után.

Az alábbiakban megosztunk pár tippet és trükköt, aminek segítségével könnyebben megy majd a kinti készülődés.

Ki ne szeretné a sült húst, a zöldségek illatát, a BBQ szószt, valamit a nevetgéléseket, a jó hangulatot és az isteni borokat és koktélokat? Itt a nyári grillezések időszaka. Ahogy megjön a jó idő, úgy vagyunk egyre többet a szabad levegőn, nem akarunk odabent sütni, főzni, jobb azt a teraszon vagy a nyári konyhában, esetleg egy erre a célra kialakított szabadtéri helyen csinálni. 

Nincs is jobb, mint jó hangulatban, családokkal és a barátokkal elfogyasztani a friss és finom ételeket, a pácolt húsokat, a grillezett zöldségeket. Az előkészületekhez azonban nem árt pár konyhai eszközt beszerezni, hogy ne legyen baja se a húsnak, se az italoknak.

Hűtőtálcás tárolódoboz

Az ételek tárolásához, a húsok megóvásához, a sütemények szállításához kétségkívül a Vacu Vin hűtőtálcás tárolódoboz a legjobb megoldás. Alkalmas továbbá sajtok, halak, zöldségek hidegen tartására, vihetjük magunkkal a kertbe, hiszen órákon keresztül tartja a hőt. Nincs más dolgunk, mint az alsó tálcát a fagyasztóban tárolni, szükség esetén pedig elővenni és felhasználni.

Limonádé kancsó facsaróval

A másik eszköz, ami sokszor jön majd jól a melegben, az a limonádé kancsó facsaróval. A törésálló üvegen a facsaró pontosan illeszkedik, így a szűrőn keresztül kizárólag a folyadék folyik át, a magok nem kerülnek bele a pohárba. Nincs más teendőnk, mint félbe vágni a citromot, majd a belefacsarni azt a kancsóba. A magok pedig mehetnek a kukába. Tegyük bele bátran a kedvenc hozzávalóinkat az üvegbe, mint a menta vagy a citromfű, kerülhet bele lime és narancs egyaránt. A töltéskor csak a folyadék jön ki, a jég pedig folyamatosan hűti majd a kancsóban található italt.

Pohárjelölő

Nagyobb társaság, összejövetel esetén gyakran okoz problémát, hogy a vendégek nem tudják, hogy melyik az ő poharuk, vagy esetleg van-e még olyan, ami tiszta és senki sem használta. Erre nyújt megoldást a pohárjelölő 8 darabos csomag, amiben a borpecsétes szőlőformák több színben tündökölnek, így mindenki tisztában lesz azzal, hogy melyik az övé. Az egyedi tapadókorongos boros eszközöket szimplán csak rá kell illeszteni a sima felületre és már mehet is a parti.

A legfontosabb azonban, hogy mindig figyeljük az italok és az ételek tárolására, szállítására, a főzési technológiára. Ha nem sütjük meg őket azonnal, akkor jobb őket a hűtőben tárolni, amíg fel nem használjuk. Ezzel megelőzhetjük az esetleges betegségeket.