A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

A HoReCa helyzete 2024-ben

2024.03.13 10:00
A HoReCa helyzete 2024-ben

Nemrég jelent meg az a cikk, amiből kiderül, hogy vajon miként alakul a HoReCa helyzete az idei évben. 2024-ben több trend is jelentősen erősödni fog, nem beszélve arról, hogy a vendéglátás helyzete sem túl jó, tekintve, hogy szinte mindennek az ára emelkedik. Az ételtrendek nagyjából 5-10 évig vannak velünk, az italok esetében azért egy kicsit más a helyzet.

Az alábbi írásunkban bemutatjuk, hogy mi várható ezen a területen 2024-ben, kitérünk továbbá a legújabb dolgokra, hogy ezek milyen formában olvadnak bele a mi életünkbe.

Növényi alapú étkezések

A növényi alapú ételek az idei évben is a legfontosabbak közé fognak tartozni. A trendet a növekvő klíma-, valamint a környezettudatosság hajtja, főleg a fiatalabb generációnál, ahol sokan mondtak le a húsról és az állati eredetű fogásokról. Mivel tömegesen utasítják el ezeket az élelmiszereket, így a termelés is elkezd leállni. Sokan nem tartják etikailag elfogadhatónak, ha valaki húsos ételeket főz és fogyaszt.

Itt jön a képbe, hogy az állati ételek fogyasztását a fejlett országokban a jövőben legalább 75 százalékkal kellene csökkenteni annak érdekében, hogy a bolygót meg lehessen menteni. Bár egyre több olyan élelmiszer van, ami utánozz a hús és a hal ízét, egyelőre nincsen tökéletes alternatíva. Lehet, hogy a 2024-es év hozza el majd a változást, ami átalakíthatja az étkezési szokásainkat.

Az italozási szokások

Más kérdés, hogy milyen változások várhatóak a borok és a pezsgők világában. Az emberek ismét szívesebben fogyasztanak minőségi italokat, olyan vörösborokat vagy rozékat, amelyek mellé isteni fogásokat kínálnak. Ehhez remek megoldást nyújtanak az éttermek, bárok, valamint borászatok számára a HoReCa boros eszközök, amelyekkel sokkal könnyebb és praktikusabb a felszolgálás.

Legyen szó pincér dugóhúzóról, brohűtőről, esetleg egy borkiöntőről, ezek mind azért vannak, hogy teljessé tegyék a borozási élményeket. Ezeket a borászati kiegészítőket megtalálhatja a Vacu Vin webáruházunkban, ahol elegant borhűtőt mellett akár a pezsgőhűtő mandzsettát is beszerezhetjük.

Minél előbb rájövünk arra, hogy ezek a termékek megkönnyítik a borozást, annál szívesebben használjuk őket. Nem véletlen az sem, hogy az éttermekben, bárokban, borászatokban gyakran tűnnek fel a HoReCa eszközök.

Az átalakulás szele

A vendéglátóipar tehát hatalmas átalakuláson megy keresztül, tekintve, hogy egyre több a nő ezen a területen. Nem csak a nívós éttermekben vannak jelen a hölgyek, hanem sokan ételekkel foglalkozó blogokat írnak, élelmiszer-startupokat alapítanak, valamint borászként vívják ki a szakma elismerését. Egyre gyakrabban alkalmazzák őket is a borászati eszközöket, szívesebben próbálnak ki innovatív kellékeket, mint a dekantáló kancsó, vagy éppen a vákuumpumpa és borzár.

A női szereplők tulajdonképpen felkavarják az iparágat azzal, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek az ökológiai kérdésekre, irányt szabnak egy más, fenntarthatóbb és sokszínűbb jövőnek. Ez jelentősen átalakíthatja az egész szektort 2024-ben, valamint az azt követő időszakban.