A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Nem para a parafa. A bornyitás 3 módszere.

2023.08.02 10:00
Nem para a parafa. A bornyitás 3 módszere.

Az ember folyamatosan idősödik, a személyiségünk és az ízlésünk pedig átalakul. Egy idő után az édes italok helyett már sokkal inkább a borok felé hajlunk, hiszen az ünnepi vacsora mellé sokszor jobb megoldás, mint egy rövidital. Ezzel nincs is gond, azonban, aki korábban nem volt jártas a borozás világában, az gondban lehet, hiszen a bornyitás nem egy egyszerű dolog, főleg nem megfelelő eszközök nélkül. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen módszerek léteznek arra, hogy valaki palackor bontson fel. 

Nem para a parafa!

Az első próbálkozás bizony sokszor csalódást okozhat, hiszen egy kevés parafa bizony biztosan az üvegben landol. Ez elég kellemetlen dolog, azonban a megfelelő boros eszközökkel könnyedén elkerülhetjük. Ehhez nyújtunk most segítséget, hiszen eláruljuk, hogy a tökéletes bornyitás titka. 

Szárnyas dugóhúzó

Fóliavágó hiányában a legjobb, ha saját magunk távolítjuk el a védőfóliát, hiszen a konyhakések bizony szinte biztosan elcsúsznak az üvegen, ezzel pedig nem kívánt és súlyos sérülést okozhatnak. Ezt követően a dugóhúzó hegyét tegyük a parafa közepére, a palackor tartva pedig kezdjük el becsavarni az eszközt a helyére. Miután a két szárny teljesen felemelkedett, használjuk a kezeinket és nyomjuk le azokat, aminek hatására a dugó szépen lassan kiemelkedik az üvegből. 

A prémium szárnyas dugóhúzó remek megoldás a könnyed bornyitáshoz, hiszen az elegáns kivitel a dizájnos megjelenés garantálja, hogy bármikor fogyaszthassunk egy kellemesen behűtött üveg bort. Legyen mindig kéznél, így sosem okozhatunk csalódást sem a családtagok, sem pedig a vendégek számára. 

Pincér dugóhúzó

A másik remek választás a pincér dugóhúzó, amelyre minden esetben szükség lehet, ha elegánsan és gyorsan szeretnénk borosüveget kinyitni. A könnyű kialakításának köszönhetően lehetővé teszi, hogy a palackot anélkül bontsuk fel, hogy erőt kelljen kifejteni. A dizájnos, klasszikus, valamint többfunkciós boros kellékkel tehát kétlépéses mozdulattal nyithatjuk ki az üveget. Az eszköz tartalmaz egy beépített fóliavágót, valamint egy parafanyitót. 

Twister dugóhúzó

Meg kell említenünk még a twister dugóhúzót, ami remek választás a borkedvelők, illetve a sommeliereknek egyaránt. A kellék megkönnyíti a borosüvegek nyitását, köszönhetően a kényelmes és csavarható széles fogantyúnak, amely tökéletesen illeszkedik a borosüvegre. A használatával minden helyzetben stílusosan és könnyen nyithatjuk fel a bort, teljesen  mindegy, hogy ünnepi alkalomról vagy esetleg egy egyszerű vacsoráról van szó. 

A Vacu Vin gyártmányai tehát garantálják, hogy a bornyitás többé ne legyen probléma. A cégünk szívügye, hogy mindenbe belecsempésszük az innovatív technológiát, amit aztán otthonokban, bárokban, illetve éttermekben lehet használatba venni.