A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Pezsgőnyitás szabálya: így válassz megfelelő kiegészítőt!

2022.11.02 10:00
Pezsgőnyitás szabálya: így válassz megfelelő kiegészítőt!

Van egy olyan különleges ital, amit a legtöbben ünnepi alkalmakra tartogatnak. Legyen szó születésnapról, szilveszterről, esetleg karácsonyról, a pezsgő minden ilyen eseményen helyet kap. A pezsgőnyitásnak azonban vannak szabályai, amiket érdemes betartani, mielőtt elfogyasztja a kedvenc italát. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő pezsgős kiegészítőt!

A pezsgőnyitás szabályai és módszerei?

Az ital egy elegáns alkalmakkor gyakran előkapott alkohol, amelyet a legtöbb ember szívesen fogyaszt. Pukkan, ha kinyítjuk, így igen látványos tud lenni annak felbontása. A pezsgőzés tehát amolyan szertartásnak számít, hiszen egyetlen nagyobb eseményt nem lehet elképzelni nélküle. Az ünnepekhez kapcsolódó rituálék és szokások azonban mit sem érnek a megfelelő kellékek nélkül. Meg kell adni a módját a pezsgőzésnek, hiszen csak így lesz igazán nagy élmény az ital fogyasztása. 

A legegyszerűbb módszerek közé tartozik az asztalkendős változat, de sokszor a sugárban szertelocsolós a leglátványosabb megoldás. Egyetlen olyan van viszont, ami lélegzetelállító és maradandó is egyben, akár az egész vendégsereg számára. Ez pedig a pezsgőnyitó használata

Képzelje el, hogy ott van egy megfelelően behűtött pezsgő, amit szeretne úgy felbontani, hogy látványos és könnyű is legyen. Ehhez tökéletes megoldás az említett eszköz, amelynek hála pillanatok alatt bonthatja fel a palackot. Az elegáns Vacu Vin inox változat egy négyágú kivitel, ami dugóeltávolító és üvegnyitó egyben. Ezáltal egy igazán praktikus konyhai eszköznek számít, amely tökéletesen megállja a helyét otthoni körülmények között. 

Az ergonomikus és kompakt kialakítás leegyszerűsíti a hordozhatóságot és a tárolást, illetve kényelmes használatot tesz lehetővé. A kiváló alapanyagból készült termék igen tartós, így akár évekig hű társ lehet a mindennapok során. A pezsgős kelléket bátran moshatja mosogatógépben, nem okoz benne semmiféle kárt.

Mire figyeljen a pezsgő zárása során?

Több olyan trükk létezik, aminek hála az egyszer már felbontott pezsgős üveg hosszan megőrzi a frissességét, illetve pezsgését. Már csak az a kérdés, hogyan lehet valóban úgy visszazárni, hogy az napok múlva is tökéletes maradjon. A megoldás a Vacu Vin pezsgősüveg záró dugója, amely egyszerre elegáns és hasznos kellék lesz otthonra. A rozsdamentes változat tartós anyagból készült, ezáltal szintén egy olyan kiegészítő, amely hosszú ideig használható marad.

A pezsgő ugyanis attól pezseg, hogy széndioxidot tartalmaz, ezek képezik azokat a bizonyos buborékokat. Rossz szokásuk, hogy nem sokáig maradnak meg az üvegben, ha azt egyszer már felbontották. Egy idő után a felszínre törnek, majd kipukkannak és távoznak onnan. A pezsgő ilyenkor szinte borrá varázsolódik, elveszti minden ízét és frissességét. Ezt megakadályozhatja ezzel a bizonyos pezsgődugóval, aminek hála a buborékok akár több napig is a palackban ragadnak, amíg az abban található ital végleg el nem fogy. 

Elmondható tehát, hogy aranyszabály nincsen arra, hogy mivel és hogyan kell felbontani a pezsgőt. Viszont, ha szeretné megkönnyíteni az életét egy megfelelő kiegészítővel, aminek évekig hasznát veszi, akkor szerezzen be pezsgőnyitót és pezsgődugót, így az otthoni buborékos alkohol fogyasztása sokkal kellemesebbé válik. Esetleg válassza a pezsgős szettünket, amiben mindent egyben találhat meg. Kiváló megoldás meglepetésként, esetleg céges ajándékként egyaránt.