A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

2 trükk az italok és a borok gyors hűtésére a nyári időszakban

2024.06.05 10:00
2 trükk az italok és a borok gyors hűtésére a nyári időszakban

Különösen nyáron nagyon fontos, hogy legyen pár trükk és eszköz a tarsolyunkban, amivel gyorsan és könnyen lehűthetünk egy palack bort vagy egyéb italt. A felszolgálás előtt ugyanis nem árt megfelelő hőmérsékletre hozni azokat, hiszen csak így lesznek frissítőek, így tudják a legjobb oldalukat megmutatni.

Szerencsére bőven akad pár módszer, amelyeket a barátokkal közös vacsorákon, az ünnepek hangulatának megteremtéséhez tudunk felhasználni. Az egyik ilyen a Vacu Vin borhűtő, ami kül- és beltéren egyaránt alkalmas arra, hogy hideggé tegye az italainkat.

1. Borhűtők használata

Nézzük tehát a legegyértelműbb trükköt a minőségi borhűtőt, amely egy praktikus, olcsó, hatékony megoldás az italhűtési problémáinkra. Mivel az italozás cseppet sem szezonális, így a borok minden évszakban kiváló élvezeti cikknek számítanak. Mindegy, hogy ünnepi alkalomról, esetleg egy romantikus vacsoráról van szó, szinte mindenki szívesen fogyasztja őket. A legfontosabb összetevő azonban a megfelelő hőmérséklet.

Nyáron kifejezetten jó érzés a behűtött változatokat fogyasztani, amik hűsítenek, jól esnek a hatalmas hőségben. Nem beszélve arról, hogy a zamat és az ízek harmóniája csak akkor érezhető igazán, ha a hőmérséklet megfelelő. Az élénk habzóborokat, a friss fehéreket, valamint a laza rozékat kizárólag jéghidegen szabad fogyasztani. Ezzel szemben a testesebb vöröseket és a hordóban érlelt fehérborokat csak enyhén szabad hűteni.

A Vacu Vin prémium borhűtői azonban lehetőséget adnak arra, hogy még a váratlan vendégek se okozzanak problémát. Ezek a borászati eszközök 15 perc alatt megfelelő hőmérsékletűvé varázsolják az italt, majd azokat az utolsó kortyig hidegen is tartják. A mandzsetták praktikus és egyben elegáns megoldást kínálnak a palack gyors hűtésére. A kifinomult kivitelezéssel készült eszköz hatékony hátési hatással rendelkezik. Nincs más dolgunk, mint a fagyasztóban tartani, használat előtt pedig kivenni és rátenni az üvegre. A rugalmas mandzsettát úgy alkották meg, hogy az szorosan illeszkedjen minden boros palackra.

2. Rápattintható hőmérő használata

A borhőmérő a legjobb hőmérsékletet garantálja a fogyasztók számára. Egy olyan megoldás, amely külső rétege gumiból készült, ezáltal pontosan illeszkedik az üvegre. Nem mozdul el róla, könnyen használható és hasznos kellék, ha megfelelő hőmérsékletű bort szeretnénk fogyasztani. Nincs más dolgunk, mint az üveg köré pattintani, majd az megmondja, hogy a palacknak szüksége van-e további hűtésre vagy felszolgálható állapotba került. Az ajánlott tálalási hőmérsékleteket a hőmérő oldalán találjuk, így minden adott lesz az ízletes és zamatos borok fogyasztásához. A Vacu Vin a bor szerelmeseinek szeretett volna kedveskedni ezzel az egyedileg tervezett és gyártott boros eszközzel. Elegáns, praktikus, segítséget nyújt a szervírozás során.

Most, hogy már ismerjük az italok gyorsabb hűtéséhez adott tanácsokat, nem maradhat más hátra, mint emlékezni rájuk, amikor eljön a kánikula. Ha kevés idő áll a rendelkezésünkre, akkor ott vannak a minőségi borhűtők, amelyekből számos féle és fajta áll a rendelkezésünkre.