A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Hogyan érdemes bulit rendezni a gyerekeknek otthon?

2022.03.30 10:00
Hogyan érdemes bulit rendezni a gyerekeknek otthon?

Régóta divat, hogy otthon szervezünk egy nagyobb bulit a gyermekek számára, legyen szó születésnapról, farsangról, családi programról egyaránt. Ehhez azonban nem árt tudni, hogy mit is érdemes beszerezni a nagy esemény előtt, hiszen a parti zavartalan levezényléséhez bizony minőségi konyhai kiegészítőkre is szükség lehet. Lássuk, hogy mik között érdemes kutakodni ezzel kapcsolatban! 

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? 

Talán az a legegyszerűbb, ha egy olyan semleges helyet sikerül kialakítani otthon, ahol a gyerekek az érdeklődésüknek megfelelően játszhatnak. A szervezés és a lebonyolítás nem nagy dolog, ha alaposan átgondoljuk a korosztály számára megfelelő programokat, ételeket, illetve italokat egyaránt. Ezekkel kapcsolatban tulajdonképpen csak a képzelet szab határt, hiszen lehet bármilyen játék, különleges finomság, esetleg egy igazán frissítő gyümölcsös ital, a lurkók ezeknek mind-mind örülni fognak. Fontos, hogy az előkészítéshez és a tálaláshoz megfelelő konyhai eszközöket is beszerezzünk, hiszen ezek nélkül gondokban ütközhetünk.  

Fontos szempont továbbá az időpont is, hiszen például egy óvodás korú társaság esetében jobb elkerülni a késő estéket. A legideálisabb a délután 15:00 óra, tehát a délutáni alvást követően, de még a nagy esti készülődés előtti intervallumban. Sok esetben elegendő lehet 2-3 óra is, hogy elegendőt játszhassanak, de semmiképpen ne tartson tovább, mint négy óra hossza.  

Az ünnepség helyszíne 

A gyerekbulikat legjobb otthon tartani, főként, ha udvar is tartozik a házhoz. Ebben az esetben bár lesz mit takarítani, a kicsik garantáltan el tudják majd magukat engedni. Lesz mosdó, így még emiatt sem kell aggódnia a szülőknek. Emellett minden fontos kellék a rendelkezésünkre áll, ami az ételek és az italok felszolgálásához szükséges. A helynek természetesen nem árt felkészültnek lennie a gyerekek tömegére, így fontos a díszítés, illetve a veszélyes tárgyak elrejtése. De természetesen nem feledkezhetünk meg a leghasznosabb konyhai eszközökről sem gyerekbulihoz.

Az ételek és az italok felszolgálása - fontos konyhai eszközök gyerekbulihoz

A finomságok tulajdonképpen legalább annyira fontos elemei a partinak, mint a játékok és a meglepetések. Melyik bajkeverőt ne vonzanak oda azonnal egy finom gyümölcstál, esetleg egy Vacu Vin színes snack jelölővel ellátott falatka? Nagyobb tömeg esetén azonban ne feledkezzünk el megkérdezni a szülőket, hogy az apróságok nem-e szenvednek valamilyen allergiában, így még időben elkerülhetjük a bajt. Fontos tudni azonban, hogy a gyerekek sokkal jobban szeretik az egyszerű ételeket, mint a különlegesnek kinéző dolgokat.  

Gyümölcssaláta 

Talán az egyik legjobb és legegészségesebb megoldás a gyümölcssaláta, amihez alig van szükség alapanyagra. Elegendő beszerezni többfajta gyümölcsös, ananászt, narancsot, almát, banánt, szőlőt és már mehet is a darabolás. Egy minőségi ananászszeletelő és cikkvágó például nagyban megkönnyítheti az előkészítést, hiszen ezzel pillanatok alatt tisztíthatjuk meg a gyümölcsöt a héjától és vághatjuk darabokra. A többi finomsághoz pedig ott van a prémium gyümölcshámozó szett, amellyel csumázhatunk epret, hámozhatunk narancsot, szeletelhetünk sárgadinnyét, de ez szintén alkalmas az ananász darabolására. Mehet minden egy tálba, majd keverjük össze és már oda is helyezhetjük az asztal közepére.  

Nem gond az sem, ha nem rendelkezünk ilyen eszközökkel, hiszen egy kés felhasználásával összeállított saláta is lehet ugyanolyan finom. Ehhez bőven megteszi egy tárolófiókos vágódeszka, amivel ráadásul azonnal össze is tudjuk gyűjteni a felesleges ételmaradékot.  

Sós finomságok 

Vannak azonban olyan gyermekek, akik sokkal jobban szeretik a sós dolgokat. Legyen szó apró pizzáról, szendvicsfalatokról, ezekkel is hatalmasat tarolhatunk. Ezekhez a legjobb egy Vacu Vin sajtreszelőt használni, hiszen tulajdonképpen nincsen sós finomság jó sok sajt nélkül. Tegyük egy nagy tálcára és mehet a tálalóasztalra a gyümölcssaláta mellé.  

Italok a házibulihoz 

Mondhatjuk, hogy egy olyan bulin, amit otthon tartunk a gyerekek számára, elengedhetetlen egy ízletes limonádé, amivel garantáltan levesszük őket a lábukról. Mivel ehhez csak citromra és cukorra van szükség, így talán az egyik leggazdaságosabb megoldás, hogy nagy mennyiségben készítsünk hűsítőt a számukra. A kész keveréket pedig a legjobban egy limonádés kancsóval szolgálhatjuk fel, amiből érdemes akár többet is tartani otthon. Praktikus, nem túl nehéz és persze mutatós.

Jó választás továbbá egy ízletes házi szörp is, ami lehet bodza, menta, málna, de bármilyen nyári gyümölcsből ékszült változat egyaránt. A lényeg, hogy minél több mindent kínáljunk a számukra, így mindegyik lurkó találhat magának kívánatos ételt és italt.