A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Pezsgőfogyasztási tanácsok a nyári hőségben

2022.07.27 10:00
Pezsgőfogyasztási tanácsok a nyári hőségben

Pezsgőt inni egész évben lehet, hiszen ez az ünneplés szimbóluma és valljuk be, minden hónapban van miért pezsgőzni egy nagyot. A nyári hőségben azonban nehéz lehet megtalálni azt a fajtát, ami hidegen, a hatalmas melegben is jól tud esni. Emellett a felszolgálás is nehezebbé válik, hiszen az ital pillanat alatt felmelegszik. Ehhez nyújtunk segítséget a megannyi pezsgős kellékkel.Hogyan érdemes pezsgőt vásárolni?

Az első és legfontosabb a legjobb pezsgő kiválasztása. Sokszor már a címke rengeteg mindent elárul, azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent a habzóbor, a gyöngyözőbor és a cikkünk tárgya, a pezsgő közötti különbség. Az egyik legszembetűnőbb, hogy a gyöngyözőborban fele annyi a széndioxid, mint a másik kettőben. A másik fontos és megemlítendő dolog, hogy a gyöngyöző- és a habzóbor tartalmazhatnak nem erjedésből származó széndioxidot, ezzel szemben a pezsgőbe csak onnan kerülhet bele buborék. Éppen ezért jóval finomabb az eloszlása, könnyen meg lehet őket különböztetni egymástól. Erről az italról ráadásul sokan azt gondolják, hogy jóval több kell belőle, hogy az ember megérezze a hatását, mint a borból, pedig akadnak, akik már egy pohár után tudják, hogy ez nem egészen így van. 

A legjobb pezsgők esetében nemcsak az áron látszik meg a különbség, hiszen már a csomagolás jóval egyedibb és mutatósabb, mint egy olcsóbb változat esetében. Például egy olasz itallal nem lőhetünk mellé, ha ünnepeli szeretnénk, de sok magyar pezsgő is remek megoldást jelenthet. 

A pezsgő felszolgálása a nyári hőségben

Az egyik legfontosabb, hogy a nyári melegben mindig gondoljunk előre arra, hogy a pezsgő bizony nem pár perc alatt fog elfogyni, amint a hűtőből kikerül. Egy grillparti esetében, esetleg egy születésnap kapcsán, hiába hűtjük be előre, ha azt onnan kivéve pillanatok alatt felmelegszik az ital. Ehhez remek megoldás a Vacu Vin pezsgőhűtő mandzsettája, amely akár 15 perc alatt kellemes hőmérsékletűre varázsolhatja az italt és úgy is tartja azt hosszú órákon keresztül. 

A pezsgők 6-8 fokon a legfinomabbak, éppen ezért elegendő lehetne a háztartásokban található hűtőszekrény, ha nem júliusban, a 26 fokos lakásban vagy a 40 fokos kinti hőségben akarnánk azt elfogyasztani. Fagyasztani pedig nem ajánlott, hiszen elveszíti szinte minden ízét. 

A másik fontos dolog, hogy mindenképpen tartsunk otthon pezsgősüveg záró és kiöntőt, aminek segítségével cseppmentesen szolgálhatjuk fel az ünnepléshez választott italt. Emellett, ha nem sikerülne azt azonnal elfogyasztani, akkor a záró segítségével könnyedén el lehet tenni későbbre, így nem vész kárba sem. Egy felmelegedett és egy buborék nélküli alkohol már nem lesz akkora élmény, sokszor a csapban köt ki a maradék, pedig valószínűleg nem egy olcsó változatról volt szó. 

A megfelelő pohár használata

A pezsgős pohár alkalmazása sokat dobhat az élményen, ugyanis egy keskeny és hosszúkás változat megfelelő lehet arra, hogy igazán látszódjon a pezsgő gyöngyözése. Az öntéshez használjon 3 db-os pezsgős szettet, amely tartalmaz nyitót, hűtő mandzsettát, illetve záró és kiöntőt egyaránt. A megfelelő pohárban nagyon jól mutat majd a pezsgő, amivel garantáltan ünnepelhet majd a társaság. 

Nyáron azonban fontos, hogy ne vigyük túlzásba, ugyanis a meleg miatt sokkal előbb be tud ütni az alkohol, előbb érződik a hatása, ami viszont fejfájással járhat. Egy-két pohár sosem fog megártani, hiszen ünneplésre mindenkinek szüksége van és nem ilyenkor kell nemet mondani egy hűsítő pezsgőre.