A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Mi kell a tökéletes nyári grillezéshez?

2023.07.12 10:00
Mi kell a tökéletes nyári grillezéshez?

Ha össze kéne foglalni azt, hogy mit szeretünk a nyárban a legjobban, akkor mindenképpen a nyáresti életérzést kellene kiemelni. Ilyenkor családtagok, rokonok és barátok gyűlnek össze, majd a naplemente mellett fogyasztják el a korábban grillezett ételeket. Ehhez tulajdonképpen csupán jóidőre, valamint kreativitásra és néhány finomságra van szükség. De lássuk, hogy mire van szükség egy tökéletes nyári grillesthez. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen kiegészítőket érdemes beszerezni. 

A sütési előkészületek

Ahhoz, hogy minden rendben menjen, nem árt időben átgondolni, hogy mi fog készülni. Ehhez be kell szerezni minden alapanyagot, zöldségeket, húsokat, köreteket, minden finomságot. Ahhoz viszont, hogy ezek a várakozás alatt ne menjenek tönkre, hűtőeni kell őket. A hűtőtálcás tárolódoboz remek megoldás abban az esetben, ha nem tudunk mindent egyszerre a grillre helyezni és se kedvünk, se energiánk vissza rohanni a hűtőhöz. 

Minden háztartásban problémát szokott okozni az ételek frissen tartása és hiába próbálkozunk, a gondoskodás a legtöbb esetben hiábavaló. A tárolódobozunkban azonban hosszabb ideig is frissen lehet tartani a finom falatokat, akár a hűtőszekrényen kívül is. A termék alkalmas tovább sütemények tárolására, amiket így úgy tehetünk a társaság elé, hogy nem kell azt letakarni vagy a hűtőből kivenni egy-egy darabot. 

A grillezéshez persze hozzátartozik a megfelelő grill kiválasztása. Egy gyakorlott, kerttel rendelkező szakács számára a faszenes grill a legjobb megoldás, hiszen a gázgrill főként a lakások erkélyein lehet hasznos. A beltéri grillezéshez pedig a kisebb elektromos grill is megteszi. 

Tálalás

A húsokhoz és zöldségekhez gyakran fogyasztunk valamilyen pékterméket. A kenyeret és a hozzá való szószokat a legjobban az elegáns kenyértartó és szósz tálalóban tudjuk felszolgálni. A frissen sült kenyér ugyanis mindig része kell, hogy legyen egy családi grillezésnek. Ennek hála pedig stílusosan tálalhatunk, a bambusz vágódeszka pedig lehetővé teszi a könnyű szeletelést. Az apróbb falatokhoz ne maradjon el a snack jelölő sem, aminek főleg az otthoni tapas partik során vehetjük nagy hasznát. A házibuliban főként a higiénia miatt fontos, de praktikussága miatt is megállja a helyét. 

Az italok felkínálásához pedig nem árt beszerezni a Vacu Vin 12 darabos pohárjelölő készletét, aminek hála mindenki tudni fogja, hogy melyik a saját pohara. Mert valljuk be, nincs olyan parti, ahol fél óra múlva már fogalmunk sincs arról, hogy mit ittunk és hol hagytuk hozzá a poharat. 

Hűsítő finomságok

Végezetül pedig nem maradhatnak el a hűsítő finomságok, mint például egy hatalmas gyümölcssaláta. Ehhez nem árt beszerezni egy gyümölcshámozó szettet, amivel pillanatok alatt pucolhatjuk meg és szeletelhetjük fel a hozzávalókat. Legyen szó eperről, ananászról, vagy éppen sárgadinnyéről és narancsról, az eszköz mindegyiknél jó szolgálatot tehet. 

A tökéletes grillpartihoz tehát kelleni fog egy strapabíró grill, néhány előkészítéshez szükséges eszköz, tároló, valamint tálaló kellékek és persze egy jó gyümölcssaláta a végén.