A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

A Vacu Vin és a vákuumpumpa innovációja

2024.02.28 10:00
A Vacu Vin és a vákuumpumpa innovációja

A Vacu Vin márkának már több mint 30 éves történelme van, aminek során mindig a leginnovatívabb megoldásokat alkalmazták a boros eszközök megvalósítása során. A vállalat családi tulajdonban van, de így is képesek folyamatosan trendteremtő termékekkel előállni. De vajon minek köszönhetik a sikerüket? Mi a Vacu Vin márka története? Hogyan vált ismertté az első és eredeti vákuumpumpa?

Ebben a cikkben minden kérdésre választ adunk. Kiderül, hogyan szerezte meg a Vacu Vin a vezető pozíciót a nemzetközi piacon.

A kezdetek

Minden 1983-ban kezdődött, amikor Bernd Schneider előállt a vákuumpumpa ötletével. Bizony, az eredeti változat pontosan tőlük származik. Az úriember szerette volna, hogy anélkül élvezhessük újra a bor zamatát, hogy abból egy csepp is elpárolgott volna. A boros eszköz ugyanis megakadályozza az oxidálódást, ezáltal további tíz napig élvezhetjük az ital zamatát.

A kicsit több mint 30 év alatt a vállalat már legalább 20 nemzetközi design és kereskedelmi díjat nyert el, ami nem csoda, hiszen az egyik leginnovatívabb cég a piacon. Nekik köszönhetően a vákuumpumpa és a bor vákuumdugó széles körben ismertté vált. A bortartozékaikat széles körben tesztelik és 20 bejegyzett szabadalommal rendelkeznek. A brand világpiaci szerepet tölt be a borok tartósításában, valamint azok bemutatásában.

A vákuumpumpa innovációja

Miután 1986-ban világszerte ismertté vált az első borvákuumozó, úgy gondolták, hogy ideje fejlesztésre adniuk a fejüket. 2001 óta például minden ilyen termék egy “kattanó” hangot ad ki magából, ezzel jelezve, hogy elérte az optimális vákuumszintet. Ez egy olyan újítás, amely ezeket az eszközöket egyértelműen megkülönbözteti a másolatoktól, replikáktól.

Ezen felül a vákuumdugók is szabadalmaztatva vannak, amelyek megakadályozzák a vákuumtömítés szivárgását. Ez volt az áttörés a cég életében, ami biztosított a pozíciójukat a globális piacon.

A Vacu Vin termékek könnyen használhatóak, minden szinten elérhetőek a bor szerelmesei számára. Nem szükséges ahhoz szakértőnek lenni, hogy kiélvezze a bor minden zamatát.

Milyen vákuumpumpák léteznek?

A boros eszközök tulajdonképpen csak színükben és anyagukban térnek el egymástól. Akadnak inox rozsdamentes acél változatok, fehér, valamint fekete kivitelek egyaránt. Amiben viszont azonosak, az a működésük. Nincs más feladat velük, minthogy a vákuumpumpával létrehozunk egy vákuumot, majd a dugóval lezárjuk az üvegeket. Ezzel akár további tíz napig megőrizhetjük a bor frissességét és minden zamatát. A szettben kapható modellek egy vagy két vákuumdugóval, esetleg kiöntővel kaphatóak.