A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Eszközök, amire szüksége lesz a bartender szakmában

2023.01.25 10:00
Eszközök, amire szüksége lesz a bartender szakmában

Nem igazán van olyan ember a bolygón, aki ne szeretné a színpompás alkoholos italokat vagy koktélokat. A bár és a bárpult általában a szórakozóhelyek olyan helyén található, amely központi részen van. Nem véletlenül, hiszen a bár és a bártender igen meghatározó szerepet tölt be egy vendéglátó hely életében. Mindegy, hogy ez egy zenés és táncos diszkó vagy éppen egy vidéki szálloda, a bartenderek szerepe igen fontos. 

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy milyen eszközökre lesz szüksége, ha a bartender szakmában szeretne elhelyezkedni. 

Ki a bartender?

A bartender a bár vezetője, aki professzionális eszközökkel, minőségi italokat készít a vendégek számára. Nem elegendő azonban pár alkohol, amikből aztán különféle koktélokat kell kever, hiszen mindez nem valósítható meg olcsó és rossz minőségű termékekkel. A bartender tanfolyamot végzett szakember minden esetben lelkesen érdeklődik az italok iránt. Ha szeretne tehát megismerkedni a szakma rejtelmeivel, kipróbálná magát egy új szerepben, akkor mindenképpen érdemes belevágnia.

Eszközök, amire bartenderként szüksége lesz

Ha tehát ízletes, gyümölcsös, esetleg könnyed italokat készítene napi szinten, vagy egyszerűen csak otthonra sajátítaná el ezt a tudást, akkor ne feledje, hogy az alábbi koktél készítő szetteket mindenképpen érdemes beszereznie. 

A koktélok az alkoholok és a gyümölcsök édes játéka, amely teljes mértékben el tudja felejtetni az emberrel a hétköznapi gondokat. Nem véletlenül járnak egyre többen igényes bárokba, ahol egy kicsit kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek, szórakozhatnak. Ahhoz, hogy megkeverje számukra a kedvenc koktéljukat, az első és legfontosabb egy minőségi koktél szett. 

3 db-os koktél szett

A Vaci Vin minőségi bárkellékei között megtalálhatja a 3 db-os csomagot, amelynek termékei fémből, acélból, valamint gumiból és szilikonból készültek. Hatalmas előnyük, hogy modernek és stílusosak, nem utolsó sorban minden bárban megállja a helyét. Tartalmaz többek között egy koktél shakert inox kivitelben, egy muddler aprítót, illetve egy dupla italmércét, amiben 15 és 30 ml hozzávalót mérhet ki.

Érdemes megemlíteni, hogy ezen szettünk logózható, ami lehetőséget ad Önnek arra, hogy céges kiegészítővel dolgozzon. Remek marketing eszköz, ráadásul egységet sugall, ami már önmagában örömmel tölti el az embereket és a dolgozókat egyaránt. 

7 db-os- koktél készítő szett

A másik kedvelt összeállításunk a 7 db-os koktél szett, amely prémium dizájn bárkellékeket tartalmaz. Az anyaghasználat ugyanaz, mint a másik esetében, viszont sokkal több mindent tartalmaz. Ennek köszönhetően nem lesz többé gond a szűrés, a keverés, valamint az elegáns töltés sem. 

Ebben szintén megtalálhatja a shakert, a mércét, valamint a muddler kanalat, ezek mellé azonban csomagoltunk koktél spirál szűrőt, italkiöntőt, valamint koktél kanalat egyaránt. Az igényes bárkellékeknek hála pedig igazán remek italokat készíthet a vendégek számára. 

Elmondható tehát, hogy egy bartender számára nem árt, ha kéznél van egy komplett koktél szett, amelynek segítségével egyetlen alkoholos ital elkészítése sem lesz többé probléma.