A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

A legjobb falatok az otthoni borozáshoz

2022.04.06 10:00
A legjobb falatok az otthoni borozáshoz

Ki ne szeretné a borozgatós estéket és a filmek mellé elfogyasztott finomságokat? Mindennek megvan azonban a rendje és a módja. Hiába a kellemes rozé, az ízletes vörös, esetleg a hagyományos fehér, ha nem szolgálunk fel mellé hozzáillő falatokat. 

Ebben a cikkben segítünk megtudni, hogy melyik változat mihez passzol a legjobban. Akár családdal, akár barátokkal, esetleg a párjával ülne össze egy kellemes délutánra, ezek az ételek garantáltan lenyűgözik az ízlelőbimbókat! 

Az otthoni borozás és a hozzá illő ételek 

Amennyiben rokoni összejövetelre kerül sor, nincs is jobb annál, minthogy egy üveg jó minőségű bor is az asztalra kerül. Persze ennek felkínálásához nemcsak borhűtőre, bornyitóra, illetve poharakra van szükség, hiszen egy kellemes estéhez bizony hozzátartoznak a finom falatotok is. Egy-két nassolnivaló garantáltan meghozza a kedvet, így sokkal fesztelenebbül zajlik majd a filmezés, a társasozás, vagy éppen a beszélgetés. Az otthoni borozáshoz tehát kelleni fog pár finom falat, amikből most bátran lehet szemezgetni. 

Sajt fondü és a pirítós 

Nincs is finomabb egy jó sajt fondünél, amibe mindenki saját maga mártogathatja bele a ropogós kenyeret vagy bagettet. Ehhez mindenképpen érdemes beszerezni egy kenyértartót és szósz tálalót fehér színben, amiben háromfajta sajtot szolgálhatunk fel és tarthatjuk igazán finoman a kétszersültet. 

A legjobb választás az érett sajt, amelynek a masszájába nyugodtan öntsünk két evőkanál bort, így a gasztronómiai élmény garantált. Keverjük össze alaposan, ízesítsük egy kis sóval és tartsuk melegen, hogy jól kenhető maradjon. A legjobb hozzá a friss pirítós, de természetesen kerülhet az asztalra kétszersült is. Ezzel a kombinációval csodásan ki tudjuk hozni a borok valódi ízét. Passzol hozzá a vörös és a fehér változat egyaránt. 

A legegyszerűbb falat: a dió 

A magvak azért számítanak jó választásnak, mert egyszerűen csak ki kell őket tölteni például a Vacu Vin tálaló szettjébe és már mehetnek is az asztalra. Ezeket csipegethetik a diétázók, nem is beszélve a vegánokról. A dióban található tápanyagok például kifejezetten jót tesznek a testünknek, hiszen tele van fontos vitaminokkal és zsírokkal. Utóbbinak hála pedig. még a másnaposságot is el lehet kerülni. A magfajta ráadásául kihozza az ital minden fő ízjegyét, így a siker garantált, tehát mindenképpen kerüljön az asztalra egy kis dió. 

Dinnye és egy kis sonka a nyári hőségben 

Amikor nyári partiról van szó, akkor nagy előny, hogy ilyenkor igazán változatosan és egészségesen tudunk élni. Érdemes élni a lehetőséggel és az otthoni borozás alkalmával is olyan falatokat felszolgálni, amiket bárki be tud illeszteni az étrendjébe. A sárgadinnye és a sonka kiváló páros ebből a szempontból. Ezek felszeleteléséhez csak egy tárolófiókos vágódeszkára és egy gyümölcshámozó szettre lesz szükség. Utóbbi a dinnye hámozásánál nyújt majd segítséget, míg a vágódeszkán a gyümölcsöt, illetve a húsfélét tudjuk darabokra szeletelni. Ebben az esetben a legjobb az olasz sonka, amibe mehet egy-egy snack jelölő, így mindenkinek lesz saját kis figurája, amivel megkóstolhatja a különféle finomságokat. Ehhez a kombinációhoz a legjobb a fehér és a habzóbor, hiszen ezeknek minden finom ízjegye kiérezhető majd.  

Sós falatok 

Nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik inkább a sós finomságokat kedvelik. Remek választás például a pogácsa, ami nem szárad meg, bárki fogyaszthatja, felszívja az alkoholt és még jól is lakik vele az ember. Ezeket főként a fehérborok mellé ajánlott fogyasztani, de nem többet, mint 2-3 szem. Nem véletlen az sem, hogy a bórkostolókon ez a snack kerül elő legtöbbször, hiszen egyszerű, nagyjából mindenki szereti, ráadásul egy házi változat tovább fokozhatja a gasztronómiai élményt.  

Egy otthoni borozáshoz tehát számos finom falatra lesz szükség, hogy lenyűgözhessük a családot és a barátokat. Pár minőségi konyhai kiegészítő, boros kellék és a siker garantált lesz!