A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Konyhai eszköz alaplista: minden, amire szükség van

2023.04.05 10:00
Konyhai eszköz alaplista: minden, amire szükség van

Főzni szinte mindenki tud, valaki kicsit jobban, de akad aki kevésbé ért hozzá. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az alap dolgokra ne lenne mindenki képes. Tény, hogy ezt is tanulni kell, viszont nem akkora tudomány, mint amire elsőre gondolnánk. Viszont, hogy minden flottul menjen, szükség lesz pár konyhai eszközre, ami nélkül képtelenség sütni vagy éppen főzni valami finomat a családnak. Itt az ideje búcsút mondani a félkész és a kész ételeknek és kipróbálni magunkat a konyhában, hogy mire is vagyunk képesek. Szószos tészta, zöldségleves, főzelék, csak pár olyan dolog, amihez nem kell sok minden. 

Ebben a cikkben azokat a konyhai eszközöket soroljuk fel, amelyekre mindenképpen szükség lesz a háztartásban. 

Konyhai eszközök alaplistája

Van pár olyan kellék, amelynek nagy hasznát lehet venni, főleg, ha egyszerűbb ételek készítéséről van szó. A konyhai eszközök nagy része alig foglal helyet, ráadásul igen praktikusak és mutatósak. A prémium design pedig gondoskodik arról, hogy véletlenül se jusson eszébe mindent a fiók mélyére rejteni. 

Lábos és fazék

Két kellék, ami nélkül képtelenség bármit is sütni vagy főzni. Nélkülözhetetlenek, ha tésztát akarunk csinálni, főzelékről van szó, esetleg felraknánk egy nagy adag húslevest. Amíg a lábos szélesebb, addig a fazék magasabb, így mindegyiknek megvan a maga funkciója. Már csak azt kell eldönteni, hogy melyikből mennyi és mekkora kell az Ön háztartásába. 

A felszolgáláshoz pedig kelleni fog edényalátét gyűrű, amit az asztalra helyezve megóvjuk vele a felületét és az asztalterítőt attól, hogy esetleg sérülés érje a forró lábos vagy fazék miatt. 

Serpenyő

Az előkészítéshez elengedhetetlen egy minőségi vágódeszka, esetleg egy kenyértartó, szósz tálaló változat, amelynek a tetején vágni is lehet. Erre azért van szükség, hogy amit a serpenyőbe helyeznénk aprított zöldségek, húsok, azokat ne a pulton vagy egyéb kényes helyen szeljünk fel. 2-3 darab serpenyő minden háztartásban elkél, legyen szó bő olajban való sütésről, bundás húsokról, esetleg tojásról egyaránt. Nem árt több méretet is tartani, így tényleg mindent könnyedén elkészíthetünk otthon is. 

Italok felszolgálása

Nem szabad megfeledkezni az italokról sem, hiszen ezek szerves részét képezik az étkezéseknek. Legyen szó limonádékról, esetleg koktélokról vagy pedig egyéb alkoholos finomságokról, ezek nélkül nincs sem ebéd, sem pedig vacsora. Ehhez elengedhetetlen egy mutatós gyorshűtő limonádés kancsó, egy több darabból álló koktél szett, valamint szintén egy felszerelt boros összeállítás. Sem a vendégek, sem a család egyetlen tagja nem tud majd ellenállni az ezekben felszolgált frissítőknek. 

Kések

Fontos konyhai eszköz továbbá a kés, amely esetében fontos, hogy az mindig megfelelő élességű legyen. Létezik belőlük zöldség darabolásához szükséges, kenyérvágó, hámozó, valamint sajtszeletelő változat egyaránt. Ne feledkezzünk meg a késélezőkről sem, amelyek segítenek abban, hogy az éles szerszámot mindig karban tudjuk tartani. 

Egyéb kiegészítők a konyhába

Van továbbá pár olyan kellék, amelyek használata nem túl elterjedt, ettől függetlenül nagy hasznukat lehet venni. Az egyik ilyen a konyhai eszköz alátét, aminek köszönhetően megóvható a pult a szennyeződésektől. Emellé jöhet továbbá pár popsome tároló-adagoló, amiben kényelmesen elférnek a fűszerek, a magvak, esetleg a tortadíszítő elemek. Dizájnos, tartós, nem utolsó sorban pedig akár egy kézzel is használható, így az adagolás nem okozhat problémát sütés és főzés közben se. 

Bízunk benne, hogy ezzel a listával már egy kicsit felszereltebb lehet a konyhája. Érdemes az említett eszközöket akár ajándékba is vásárolni, hiszen egy háziasszony számára nincs is nagyobb meglepetés, mint egy praktikusan használható konyhai kiegészítő.