A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Grillezési tippek a szabadban sütéshez

2022.07.13 10:00
Grillezési tippek a szabadban sütéshez

Beköszöntött a jó idő, így biztosan Ön is arra vágyik, hogy minél több időt töltsön a szabadban. Senki sem szeret nyáron a meleg konyhában sürögni, így a legtöbben úgy döntenek, hogy itt az ideje a kültérre költözni. A kinti grillezés remek családi program lehet, ahová a rokonokat és a barátokat egyaránt meghívhatja. Ehhez csak pár konyhai eszközre van szüksége, amivel könnyebbé és hatékonyabbá válik a grillezés. Lássunk pár tippet a szabadban sütéshez!Mire érdemes figyelni a kinti grillezésnél?

A kültéri főzés egyszerű, hiszen csak egy megfelelő készülékre van szükség ahhoz, hogy elkészíthesse a legfinomabb fogásokat húsból és zöldségekből. Mindegy, hogy elektromos sütőt, gázgrillt vagy hagyományos, faszenes változatot használ, van pár szabály, amit érdemes betartani.

Az egyik, hogy a húsokat és a zöldségeket, illetve néhány esetben a gyümölcsöket nyugodtan teheti közvetlenül a rácsra, de akár nyárast is készíthet belőlük. Sok esetben azonban nem árt csepegtető rácsot használni, hiszen így a felcsapódó lándok könnyen elégethetik a húst. Az említett étel mindig friss legyen, ne akarjon fagyasztott húst grillezni, hiszen ennek közel sem lesz olyan íze, mint egy friss alapanyagnak. 

Fontos szabály továbbá, hogy füstölt húsokkal ne dolgozzon, ugyanis a magas hő hatására egészségtelen anyagok kerülhetnek az ételbe. Ami pedig a vastag szeleteket illeti, vagdossa be azokat előre, így sokkal könnyebben és gyorsabban sülnek majd át. 

A legfontosabb konyhai eszközök grillezéshez

A Vacu Vin megbízható konyhai eszközeivel nemcsak a sütés, hanem a felszolgálás és a tárolás is könnyebbé válik majd. A hűtőtálcás tárolódoboz például segít abban, hogy az éppen előkészített húsokat és zöldségeket a meleg időben is hűvösben tarthassa. Emellett a kiegészítő remek megoldás, ha süteményeket is felszolgálna a grillezésnél. Ehhez annyit kell tennie, hogy a tálca alá illeszkedő hűtőelemet a fagyasztóban tárolja, így mindig a rendelkezésére fog állni.

Amennyiben kenyeret és szószokat tálalna a grillezett húsokhoz és zöldségekhez, akkor mindenképpen szerezze be a kenyértartót és szósz tálalót, amelynek fehér színe remekül passzol majd a konyhába. Ebben a frissen sült kenyér mindig része lehet a kültéri étkezéseknek. A stílusos tálaló nagy előnye, hogy a teteje egy bambusz vágódeszka, aminek köszönhetően bármikor felszeletelheti a maradék kenyeret. 

Gyermekeket is vár a partira, akik sosem tudják, hogy melyik tányér vagy falat az övék? Nekik érdemes tartani otthon apró snack jelölőket, hiszen ezekkel mindenki megtalálja majd a saját tányérját. Nincs kerti parti a vidám kis figurák nélkül, akik rendkívül jól feldobják majd a tálalást a vendégek számára. A nyolc szín segít abban, hogy senki ne keverje össze a saját eszközeit. 

A grillezés és az italozás

Valószínűleg a nyári grillezések során nemcsak enni fog a család és a baráti társaság. Az italozás ugyanúgy a része a partinak, mint az evés, így adunk pár tippet, amivel az italok felszolgálása is könnyebb lehet. A Vacu Vin borászati kellékek között megtalálhatja a legszükségesebb kiegészítőket, amik a bor felszolgálásához szükségesek. Legyen szó dugóhúzóról, vákuumdugóról, vákuumpumpáról, esetleg bor hűtésére alkalmas eszközökről egyaránt. Ezeknek köszönhetően még az ital későbbi tárolására sem lesz gondja, hiszen a palackot légmentesen zárhatja le. 

Ha viszont inkább sörözni szeret a társaság, akkor egy sörhűtő mandzsetta és sörösüveg és -pohár alátét semmiképpen nem hiányozhat az asztalról. Tökéletes választás egy grillezős, focimeccs nézős estéhez a barátokkal. 

Bármi másra van szüksége, nézzen körbe a Vacu Vin termékpalettáján!