A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Hogyan rendezzünk otthoni vacsoracsatát?

2022.04.14 10:00
Hogyan rendezzünk otthoni vacsoracsatát?

Valószínűleg Ön is szeret finom ételeket fogyasztani, azonban a hétköznapok során sajnos nem sok lehetősége akad különleges fogásokat összeállítani. Remek megoldás erre és persze a baráti kapcsolatok ápolására egy otthoni vacsoracsata, ahol mindenki kiélheti a fantáziáját, ráadásul még jól is szórakozik. A társaság kapcsán fontos azonban, hogy olyan embereket hívjon meg, akik szeretnek kipróbálni a világ minden tájáról származó ínyencségeket. 

Hogyan érdemes nekilátni? 

Először válasszon ki egy időpontot és kérdezze meg a vendégeket, hogy számukra megfelelő-e az adott nap és óra. Ezt követően, ha sikerült egyeztetni, akkor jöhet a tematika kitalálása. Ebben az esetben lehet szó hagyományos magyar ételekről, de szóba jöhet az olasz, a mexikói, a kínai, az indiai, esetleg a francia konyha egyaránt. Érdemes biztosra menni és olyan ételekben gondolkodni, amit már készített korábban.  

A vacsora során mindenképpen kelleni fog azonban a figyelem és a rendezettség, hiszen enélkül nem tudja kordában tartani az eseményeket. A minőségi konyhai kellékek mellett ügyeljen arra, hogy olyan fogásokat készítsen, amelyeket mindenki szívesen fogyaszt. Tudja meg, hogy van-e valakinek ételallergiája, kérdezzen rá a borfogyasztási szokásokra, illetve arra, hogy mindenki eszik-e húst. Igen kellemetlen tud lenni, ha egy meghívott vegán és nincs számára megfelelő étel. 

A menü összeállítása 

Amikor a vacsoracsata tematikája már megvan, akkor jöhet a menü összeállítása és a lista készítése, hogy mit kell majd beszerezni az adott estére. Az olasz konyha esetében biztosan szükség lesz tésztára, paradicsomra, szószra, sajtra, bazsalikomra, illetve olívaolajra. Ami a kínait illeti, abban az esetben a rizs, a hal és a szójaszósz lesz a főszereplő. Ha pedig francia ételekben gondolkodik, akkor a sajtot és a croissantot semmiképpen ne felejtse el. Ezeket szerezze be előre, menjen el előtte egy-két nappal vásárolni, hátha nem talál meg mindent azonnal, így még bőven lesz ideje keresgélni a megfelelő alapanyagokat. 

A főzés folyamata 

A felsorolásból nem hagyhatjuk ki a főzést sem, hiszen kardinális kérdés, hogy az adott menüsor időben elkészül-e. Nem szabad túl előre gondolkodni, de semmi esetre se hagyja a főzést az utolsó percekre. Érdemes előre átgondolni, hogy melyik fogást mikor szolgálja fel, mennyi idő azt megcsinálni. Ehhez nem árt beszerezni egy tárolófiókos vágódeszkát, aminek köszönhetően még a maradékot is össze tudja gyűjteni. Végre rend lesz a konyhában, így sokkal gyorsabban és hatékonyabban végezhet az adott feladattal.  

A főzéshez használjon Vacu Vin konyhai eszköz alátétet, így a takarítással sem kell majd bajlódnia. Ennek köszönhetően ugyanis akár három fakanalat tisztán tud tartani, így sem a pult, sem az asztal nem lesz paradicsomszószos.  

A tálálás kérdése 

Ami pedig a tálalást illeti, szintén nem elhanyagolható szempont, hogy milyen eszközöket használ hozzá. Az egyik legjobb megoldás a webáruházunkban kapható tálaló szett, amely hat darabból tevődik össze, így a kisebb dolgokat egyszerre tudja felszolgálni. Emellett szóba jöhet az előételekhez tökéletes kenyértartó és szósz tálaló, amely nem csak praktikus, de rendkívül igényes kiegészítője lesz a terített asztalnak. 

Amennyiben pedig hűtött dolgokkal kínálná a vendégeket, abban az esetben szerezzen be egy hűtőtálcás tárolódobozt, amelynek köszönhetően akár órákig megfelelő hőmérsékleten tarthatja az adott ételt.  

Szórakoztatás felsőfokon! 

Ne feledkezzen meg a szórakozási lehetőségekről, hiszen egy ilyen parti nem csak az evésről és az ivásról szól, hanem bizony az élvezetekről is. Adjon a vendégek számára tollat és papírt, hogy a fogyasztás közben leírhassák, mit gondolnak az adott fogásról. Egy több napig, hétig tartó eseménysorozatnál pedig akár pontozhatják is egymást, így igazán vidáman telnek majd az étkezések. Érdemes a végére felajánlani valami nyereményt, akár egy palack minőségi bort, esetleg pár boros kiegészítőt, hiszen ez tovább fokozza az az este hangulatát.  

Amennyiben tehát a meghívottak szeretik a népszerű TV műsort, abban az esetben mindegyikük számára ismerős lehet ez a játék. A pontozás során mindenképpen szempont legyen az étel tálalása, a minősége, a bonyolultsága, illetve természetesen a befektetett munka és a szórakoztatás egyaránt. Ezeket összeadva lesz meg a végeredmény, majd jöhet az eredmény kihirdetése.