A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

Nyári italfogyasztási szokások

2022.08.17 10:00
Nyári italfogyasztási szokások

Nyáron előtérbe kerülnek az olyan alkoholok, amelyekbe bőven mehet jég és különféle citrusos hozzávaló. Persze ez nem azt jelenti, hogy kizárólag alkoholt lehet inni a forró nyári napokon, ugyanis rengeteg alkoholmentes és könnyedebb keverék létezik, amelyek szintén frissítőek lehetnek a negyven fokban. Lássuk a nyári italfogyasztási szokásokat!Milyen alkoholt iszunk a legtöbbet nyáron?

A nyár az az időszak, amikor többféle koktélt, pezsgőt, bort próbálunk ki, hiszen rengeteg a rendezvény és az esemény. Sokan utaznak le a Balatonra és látogatnak meg egy borászatot, vesznek részt borkóstolón, így kétségkívül ez az egyik legfelkapottabb időszak ezen a piacon. Nem azt mondjuk, hogy ki se mozduljon otthonról, viszont fontos megemlíteni, hogy ma már otthon is fogyaszthat kiváló minőségű keverékeket. A Vacu Vin koktélos kellékeivel, a boros kiegészítővel és a számos egyéb italozáshoz szükséges eszközével lehetőséget ad arra, hogy megkönnyítse az otthoni felszolgálást. 

A konyhában esténként a legkönnyebb felbontani egy palack bort és azt kínálni a vacsora mellé. Ehhez nem árt egy minőségi dugóhúzó, így nem kell perceket tölteni azzal, hogy kiszabadítsuk a parafát a helyéről. Emellett, ha kicsit elegánsabbá és szebbé tenné a közösen töltött időt, akkor jöhet egy dekantáló kancsó, amivel különlesen módon tudja lélegeztetni a bort. A forgó terméknek köszönhetően ugyanis az ital minden aromája felszabadul, így jobb ízélményt biztosít. A prémium megjelenésért pedig a kristályüveg kancsó és a parafa alap gondoskodik, így a kelléket még elrejteni sem szükséges a pultról. 

Mit vigyünk egy kerti partira?

Amikort grillpartira vagyunk hivatalosak, esetleg barátokkal mennénk a szőlőhegyre bográcsozni, akkor szintén megoldást jelenthetnek a borok. Jobb választás viszont a sör, amihez érdemes vinni sörhűtő mandzsettát, hiszen így hosszabb ideig tudja kellemes hőmérsékleten tartani az italt. Ezt az alkoholt szinte mindenki kedveli, ha viszont aggódna, hogy valaki nem szereti, akkor vigyen alkoholmentes vagy ízesített változatot, így a siker garantált. 

Ha viszont ünnepelni mennek, akkor a pezsgő lesz a legjobb megoldás. A Vacu Vin webáruházában kapható pezsgős szettjének segítségével mind a nyitás, mint a zárás megoldott, nem beszélve a hűtésről, ami miatt szintén nem kell többé aggódnia. A buborékos ital mindig jó választás lehet, hiszen nem nagyon van olyan személy, aki legalább egy kicsit ne kóstolná meg valamelyiket, főleg, ha koccintásról van szó. 

Mi a helyzet a nyári koktélokkal?

Nem mehetünk el szó nélkül a koktélok mellett sem, hiszen ilyenkor készül a legtöbb változat. A friss gyümölcsök miatt bőven akad lehetőség különlegességeket készíteni, ehhez viszont szintén nem árt pár apróbb kelléket beszerezni. A bárkanál mellé jól jöhet az italmérce, hiszen enélkül lehetetlen megállapítani miből mennyi kerül a pohárba. Jó választás lehet a hűtésre még a fém jégkocka, ami hosszú ideig tartja kellemes hőmérsékleten a keverékeket. Ha viszont semmivel nem rendelkezik még odahaza, akkor a 7 db-os koktél szett lesz a legjobb választás, hiszen ebben megtalálhat mindent, amire  a minőségi italozáshoz szüksége lehet. 

A nyári italfogyasztási szokások tehát nagymértékben eltérnek a többi évszaktól, hiszen ilyenkor sokkal több az összejövetel, a rendezvény. Legyen szó esküvőről, grillpartiról, udvari születésnapi ünnepségről, esetleg egy egyszerű medencés buliról egyaránt, mindegyiken előkerülnek az alkoholos és mentes italok egyaránt.