A Vacu Vin márka hivatalos forgalmazója

Blog

A legjobb sörök grill ételek mellé

2024.05.15 10:00
A legjobb sörök grill ételek mellé

Sosem érdemes a véletlenre bízni az ételek és az italok párosítását. Az általunk választott grillfogáshoz mindig érdemes olyan sört választani, amely kihozza az ételek zamatát, minden ízét, hogy az élmény maradandó lehessen. Az alábbi cikkünkben bemutatjuk a legjobb kombinációkat, amikkel a vendégeket is lenyűgözheted.

Sörözés nyáron

Amikor a nyári időszakban hűsölni szeretnénk, akkor szinte minden esetben a buborékos italhoz fordulunk. Ehhez persze az kell, hogy mindig legyen behűtve belőle pár üveggel, hogy a vendégeknek is jusson. A sörös kiegészítők között bőven akad sörhűtő vagy sörnyitó, amivel teljessé lehet tenni az élményt. A hűtővel akár 15 perc alatt megfelelő hőmérsékletű varázsolhatjuk az italokat, ráadásul a kiegészítő a fogyasztás végéig hidegen is tarthatja azt.

Már csak egyetlen kérdés maradt: milyen fogáshoz, milyen sört kínáljunk fel.

Grillsajtos ételek

A sajtokat sokan a borokkal kapcsolják össze, pedig a sörökkel ugyanúgy jól passzol, főleg, ha megfelelő sajtváltozattal kombináljuk. Az izgalmas és különleges ízélmény így is garantált. A sör és sajt párosítás fő szempontja, hogy mindegyiknek hasonló intenzitása legyen, így a puha sajthoz, mint a feta vagy a mascarpone, főleg lágy lager illik. Az érettebb camemberthez viszont jobban passzol a klasszikus porter, esetleg egy gyümölcsös ale. A félkemény sajtok esetében pedig az IPA a legjobb választás.

Grillhúsok

Itt kicsit nagyobb a szórás, hiszen ahány hús, annyiféle sör. Amikor egy egyszerű grillcsirke kerül az asztalra, akkor sem mindegy, hogy milyen alkohol kerül mellé, hiszen a hús lehet édes, sós, csípős, vagy éppen füstös. A fűszerek intenzitásától függően érdemes kiválasztani a megfelelő kísérőt. Mivel viszont könnyű fogásokról van szó, így egy lagerrel semmi esetre sem lehet mellélőni. Ha viszont marhára kerül sor, akkor a barnasör lehet a megfelelő választás, míg a sertés esetén szintén egy karakteres lagert érdemes felszolgálni.

Halak

Nyáron gyakran kerül terítékre hal, ami könnyű és egészséges fogás, mindegy, hogy nyársra kerül, roston sütjük, esetleg grillezzük. Fogyaszthatjuk grillezett zöldségekkel, vagy akár fűszeres baguettel, a sörök terén mindenképpen tartani kell az APA-IPA vonalat. A halak mindig jó választásnak bizonyulnak, ha könnyed fogásra vágyunk és kevésbé vagyunk éhesek.

Mi legyen a desszertekkel?

Ebben a szezonban sem maradhatnak el az édességek, a gyümölcsös vagy éppen a csokoládés grilldesszertek. Lehet az sárgabarackos, vaníliafagyis változat, amiből aztán garantáltan ízletes finomság készülhet. A gyümölcsökhöz remekül illeszkedik az APA, a NEIPA, vagy éppen a búzasör egyaránt. A csokoládés vonalhoz viszont sokkal jobban passzol a stout vagy a porter sör.